Proiectul sălii polivalente din Piteşti prinde contur

# Primarul Cornel Ionică a adus în atenţia publică proiectul viitoarei săli polivalente

Municipiul Piteşti, deşi face parte din rândul oraşelor dezvoltate din România, încă nu beneficiază de o sală polivalentă. Sigur că putem spune că nici performanţa sportivă nu a excelat în Piteşti, dar şi condiţiile au fost pe măsură, dacă privim către Sala Sporturilor, care, din clipă în clipă, stă să se prăbuşească.
În acest sens, actuala conducere a primăriei a comandat un proiect pentru o sală polivalentă, despre care primarul Cornel Ionică spune că ar putea fi cea mai modernă din ţară.
Proiectul are în vedere a se realiza pe fonduri europene, valoarea aproximativă a acestuia ridicându-se la suma de 5 milioane de euro.  Noua construcţie va avea o capacitate de circa 4.500 de locuri pentru spectatori, dotări de ultimă generaţie şi 700 de locuri de parcare.
Stabilimentul va fi amplasat pe strada Basarabia (varianta Prundu - Craiovei), pe un teren care aparţine municipalităţii și pe care juca fotbal o echipă a CFR.
„Am fost peste tot să vedem sălile de sport nou construite şi am cerut proiectanţilor să ne facă o propunere pentru actuala locaţie. La Cluj, la noua arenă, ne-au spus că din cele 7000 de locuri, foarte rar, poate doar la concerte, ocupă cam 4000-5000! În aceste condiţii, cred că o capacitate de 4.500 este suficientă pentru noi. În zona respectivă avem la dispoziţie aproape 9000 de metri pătraţi, în timp ce pentru construcţie vom folosi circa 7000. În plus, dacă va mai fi nevoie, putem încerca să negociem pentru deţinătorii din zonă alţi 1000 de metri pătraţi! Vom avea şi locuri de parcare, şi subteran, dar şi la suprafaţă” a declarat primarul Cornel Ionică.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea