Senatorul Șerban Valeca, evaziv cu privire la soarta celor doi deputați cercetați penal

# Șerban Valeca: ”...Nu cunosc, încă nu am analizat, vom decide...”

Președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, nu a reușit să răspundă cu subiect și predicat la întrebarea dacă cei doi cercetați penal ai partidului, deputații Mircea Drăghici și Cătălin Rădulescu se vor mai regăsi pe listele parlamentare de la sfârșitul anului. Potrivit Codului de eticã al partidului, social democraţii care au probleme cu legea nu pot candida pentru funcţii publice sau politice. În Argeş, cei doi deputaţi se aflã într-o situaţie similarã. Cãtãlin Rãdulescu a fost condamnat, în primă instanță,  la 1 an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Cel de-al doilea, Mircea Drãghici, este déjà trimis în judecată  în dosarul Consultanţa.
Șerban Valeca s-a ferit să ia taurul de coarne, deși situația este cunoscută, la ambii, de câțiva ani.
Șerban Valeca: ”Abia în luna septembrie vom analiza activitatea fiecărui parlamentar. Despre cei doi… nu cunosc, încă nu am analizat, vom decide situația acestora. Le voi cere documente, dacă încalcă Codul etic al partidului nu intrã în discuție, dacă nu, pot intra în competiție. Dacă țineți minte, nu s-a pus problema, la locale, chiar dacă a fost vorba de domnul Pendiuc…”
Respectuos ținem să îi reamintim domnului președinte că tocmai tergiversarea delimitării clare de atunci, întârzierea nominalizării candidatului era cât pe-aci să răstoarne întregul calcul politic al partidului. Tudor Pendiuc a fost la o jumătate de pas de a prinde, din postura de independent, fotoliul de primar al Piteștiului, tocmai pentru că oamenii, votanții, au fost lăsați, până târziu, în confuzie…

Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în luna martie a.c., la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, decizia nefiind definitivă.
Potrivit deciziei instanţei, deputatul PSD Cătălin Rădulescu este condamnat la "pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia ... condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită".
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Marian Rădulescu în anul 2014, acesta fiind acuzat că: "în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, inculpatul, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat în Parlamentul României, s-a ocupat de administrarea şi controlul societăţii SC Concordia Con. Strade SRL, efectuând în acest sens operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Concret, acesta s-a subrogat în drepturile şi obligaţiile administratorului de drept, manifestându-se totodată şi ca director general al societăţii" preciza la data respectivă DNA.

Deputatul Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de DNA Piteşti, la sfârșitul anului trecut,  în dosarul legat de atribuirea unor contracte de consultanţă. Alături de acesta, în același dosar, fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, două reprezentante ale unei firme şi 38 de primari şi viceprimari de comune din Argeş.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată lui Constantin Nicolescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice (PSD), pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).
Totodată, a fost trimis în judecată deputatul Mircea Gheorghe Drăghici, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea