Ducele de Albota: ”Vine o doamnă cu mustăcioară să își dea importanță... și să mă umple de draci!”

# Autorizarea producătorilor agricoli, stress-ul primarilor

Printre problemele ridicate, la ședința cu primarii de săptămâna trecută, s-a numărat și cea a autorizării producătorilor agricoli. De fapt, s-a pus mai mult problema responsabilității participanților la întocmirea acestor dosare, pentru că reprezentanții Camerei Agricole vin la fața locului, constată, controlează, însă de semnat, semnează primarul. Cu toate responsabilitățile care decurg din aceasta, primarul fiind, conform legislației în vigoare, președintele comisiei. Ion Dumitru, primarul din Albota, a ridicat această problemă prin prisma responsabilității. De ce nu poate fi, dacă tot se ocupă de întregul dosar, un reprezentant al Camerei Agricole președintele comisiei?
Ion Dumitru: ”Aș vrea să îl întreb pe domnul director de la Direcția Agricolă dacă tot aduce o comisie, de ce trebuie să semnăm noi, primarii? Pentru ce noi, primarii, suntem președinți? E vorba, probabil, că, dacă ne cheamă cineva, să nu se ducă ei, să ne ducem noi... Am pus o întrebare. Adică noi, cei de la Pitești, specialiștii, constatăm, iar voi, primarii, semnați și vă duceți dacă vă cheamă...”
Imediat, primarii prezenți au dat semne de aprobare cu spusele colegului lor. Din sală s-au auzit și comentarii mai îndrăznețe: ”Păi altfel cum să ne mai invite, mă, la declarații?...”
Primarul din Albota a continuat, spre deliciul publicului: ”A doua chestie: sunt niște doamne inginer agronom care vin să constate și să îi dea cetățeanului un atestat de producător, să poată să își vândă, acesta, produsele. Vine o doamnă cu mustăcioară să își dea importanță... își dă atâta importanță că nu vă puteți da seama, de zici că are de vândut două tone de grâu. De ce trebuie să vin și eu? Ca să mă umple de draci? Revin, acum, cu întrebarea: de ce, doamna cu pricina, constată dumneaei, dar de semnat semnez eu?A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea