Numai pokemonii vor putea umple, în viitorul apropiat, sala Teatrului Davila

# Dan Manu, preşedinte CJ Argeş: „...Acum mi se pare o varză: are și fanfară, are și corul Ars Nova,  are și secția de estradă...”

În sfârșit, noua conducere a Consiliului Județean Argeș a pus lupa și pe (in)activitatea Teatrului Al. Davila. Lăsat într-o dulce uitare, dar cu un buget absolut serios, de circa un million de euro pe an, la Teatrul Davila, în ultimii ani nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos.
Dan Manu, preşedinte CJ Argeş: "Vreau să știu cum va arăta Teatrul Davila. Vreau să știu ce proiecte se pot concepe pentru viitor. Acum mi se pare o varză: are și fanfară, are și corul Ars Nova,  are și secția de estradă... Trebuie gândit, totuși, ca o zonă unitară, ca un proiect unitar. Sunt multe de făcut acolo. Mai sunt și multe altele care trebuie legate, coroborate. Mă gândeam ce frumos ar fi ca Filarmonica sau Doina Argeșului să cânte sau să facă repetiții, spre exemplu, la grădina de vară"
Trebuie menționat aici faptul că situația este una care s-a amplificat, nefiind rezolvată, de câțiva ani. Tensiunile interne au dus, la sfârșitul anului trecut, la ieșirea la pensie (echivalentă a unei demisii) a directorului Sevastian Tudor, acesta fiind intens contestat de câteva persoane din interior, în special de șeful secției estradă, George Diaconescu, fiul consilierului județean Nicușor Diaconescu.
Nici activitatea propriu-zisă a instituției nu a fost una tocmai bună, sala găzduind, de multe ori, mai puțini spectatori  plătitori decât numărul actorilor de pe scenă. Scandalurile au continuat, anul acesta, cu ocazia organizării concursului pentru funcția de director general, în urma pensionării lui Sevastian Tudor. La cuțite au fost aproape toți candidații, printre care George Diaconescu, Lavinia Năstase, regizorul Bogdan Cioabă. Imediat au apărut și s-au strigat cu voce tare suspiciunile privind conflictul de interese în ceea ce îl privește pe același George Diaconescu, suspiciunile de fraudare a concursului precum și contestațiile. Mediile slabe obșinute în urma susținerii tuturor probelor au dus, într-un final,  la anularea examenului. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea