Deputatul Mihai Deaconu, tăvălit serios, cu prietenie, de doi primari argeșeni

#  Ion Dumitru, primar Albota: ”Domnu` deputat, la ce partid mai sunteți?” # Dumitru Voicu, primar Micești: ”0,00 cât la sută o să luați în toamnă, cu partidul, la parlamentare?”

În cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc, săptămâna trecută, la Curtea de Argeș, deputatul Mihai Deaconu a avut o intervenție aproape sinucigașă. Acesta s-a chinuit, la sfârșit de mandat, să explice participanților de ce nu i-a putut ajuta prea mult pe primari, din postura pe care o deține.
Mihai Deaconu, deputat: ”Bună ziua, vreau să vă felicit, în primul rând, domnule prefect, pentru inițiativa de a desfășura aici, la Curtea de Argeș, ședința de Colegiu Prefectural. Aș dori să îmi exprim însă și amărăciunea cu privire la activitatea mea de parlamentar de opoziție, activitate prin care nu am putut să îi ajut prea mult pe colegii primari…”
Ion Dumitru, primar Albota: ”Domnu` deputat, din partea cărui partid mai sunteți astăzi?”
Deputat Mihai Deaconu: ”Păi… fac parte din Partidul Național Democrat, al lui Fenechiu, eu sunt secretarul general al partidului…din august 2015...”
Dumitru Voicu, primar Micești: ”Ce procent prognozați, zero virgulă zero cât la sută?...”
După râsetele și rumoarea provocate de cele două păruieli publice, deputatul Deaconu s-a ambiționat, în continuare, să vorbească despre nimic. Ceea ce nu i-a fost deloc în avantaj, cu toată funcția recent câștigată, de secretar general în partidul... lui Fenechiu.

Deputatul Deaconu, (aproape) salvarea primarilor: ”Pot să vă ajut stând de vorbă…”

Mihai Deaconu, fără a fi provocat de nimeni, a făcut o radiografie a propriei neputințe, motivând faptul că, din opoziție, nu prea te bagă nimeni în seamă. Acesta însă îi va salva (aproape) pe primarii argeșeni, în scurtul timp cât i-a mai rămas ca deputat, invitându-i pe edili… să stea de vorbă. Primarii se pare că nu vor face prea mare coadă la cabinetul de deputat al domnului Deaconu, așa încât domnia sa va trebui să găsească, până la următorul Colegiu Prefectural, bomboane mai frumoase și mai dulci pentru cei prezenți.
Deputatul Mihai Deaconu: ”… am acumulat o părere de rău, în cei patru ani de mandat, pentru că, fiind în opoziție, nu am putut să îmi ajut colegii primari. Eu am avut sute de amendamente la Legea Bugetului, care... nu au trecut. Niciunul. E foarte greu. Se face o mică confuzie vis-a-vis de ceea ce poate să facă parlamentarul. Noi nu putem da legi, ca Guvernul. Pot să vă ajut stând de vorbă…Nu putem să facem altceva…”
Explicațiile deputatului argeșean nu au fost însă cine știe ce apreciate de primarul Ion Dumitru (ducele de Albota), care, spre final, a concluzionat: „Domnul deputat ne-a ținut o lecție de deputăție din care nu am înțeles nimic!”
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea