Inițiativă demnă de laudă a directorului Muzeului Județean Argeș

# Cornel Popescu a amenajat o zonă în care sunt evidențiați conducătorii instituției dar și reperele istorice pe care le-a traversat Muzeul

Inițiativă frumoasă, demnă de laudă, a doctorului în istorie Cornel Popescu, directorul actual al Muzeului Județean Argeș. Acesta, la etajul I al clădirii pe care o administrează, a amenajat, pe un perete din casa scărilor, o zonă în care, pe o placă de marmură, sunt nominalizați directorii instituției. Astfel, cei interesați pot afla că între anii 1957-1960 Muzeul a fost condus de Lucian Stănculescu. Acestuia i-a succedat în funcție, între 1961-1962, Gheorghe Stănescu. A urmat Iulian Ilie Rizea, între 1965-1967. Din 1967 vine la conducere doctorul în istorie Radu Stancu, ce își pune amprenta, decisiv, aici până în anul 2005. Din 2005, timp de un deceniu, instituția este condusă de doctorul în istorie Spiridon Cristocea. De anul trecut, doctorul Cornel Popescu a preluat frâiele Muzeului Județean și, după cum se vede, are inițiativă.
Deasupra plăcii de marmură sunt postate portretele ultimilor cinci directori, iar în cadrul aceluiași ansamblu, pe un alt suport, sunt enumerate repere istorice traversate de instituția amintită. Aflăm, astfel, că în 1928 un grup de intelectuali înființează în Pitești un muzeu, acesta fiind închis, de autorități, două decenii mai târziu, în 1948. În 1955, administrația locală redeschide muzeul sub denumirea de ”Muzeul Regional Argeș”.
În 1966, secția de etnografie și artă populară a muzeului se transformă în actualul Muzeu Golești. Din 1968, instituția primește denumirea actuală: Muzeul Județean Argeș. Reperele istorice continuă, mai spicuim doar perioada 2000-2004 când sunt inaugurate noi clădiri ale muzeului și anul 2008 când sunt inaugurate Planetariul și Muzeul Sportului Argeșean. FELICITĂRI! A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea