Cum, nu e din cauza Alinei Nicolau?!...

# RAJD Argeș merge, în continuare, prost. Acum două săptămâni a închiriat utilaje, pentru că nu are. Acum, cumpără bitum…

Scriam, în urmă cu doar două săptămâni, despre (in)utilitatea punerii în funcțiune a stației de asfalt de la Căteasca. Pentru că este reglată astfel doar o parte a unui angrenaj complex, iar această rezolvare, singulară, nu va închide nicidecum problemele financiare ale instituției. E nevoie de investiții serioase pentru a se ajunge la punctul zero. E nevoie de utilaje, de mașini. Dacă este folosită numai stația, costul tonei de asfalt  va depăși prețul de vânzare al terților. Repet: costul tonei la RAJD ≥ prețul de vânzare terți.
Acum doar două săptămâni  s-a organizat o licitație care are ca obiect ”Închirierea de utilaje cu operator pentru lucrări aferente programului de reparatii infrastructură rutieră pe anul 2016, defalcate pe loturi.”
Mai exact, trebuie ”utilaje cu operator pentru lucrări aferente programului de reparații infrastructură rutieră pe anul 2016, defalcate pe loturi după cum urmează:  LOT I: Cilindru vibrocompactor cu tamburi metalici minim 1200 mm lățime tambur, minim 12 to (1 buc);  LOT II: Autogreder = 12 to (1 buc);  LOT III: Autogreder = 18 to (1 buc);  LOT IV: Autobasculantă 8x4 (2 buc);  LOT V: Autobasculantă 6x4 (2 buc);  LOT VI: Repartizator mixturi asfaltice (1 buc)”
Adică un fleac. Nu trebuie decât autobasculante cu șofer, autogredere și stație de asfalt, restul avem noi. ”Distracția” are un cost estimat  la 400.000 lei, sumă la care se putea gândi, măcar parțial, altceva, de genul achiziționării unui utilaj-două.
Ei bine, după rezolvarea problemelor de transport și aplicare, date terților, Regia scoate acum la licitație alimentarea stației de asfalt cu bitum. totodată, se discută, tot prin licitații pe bani mulți, alimentarea cu nisip, pietriș, calcar, filler etc. Regia vrea, conform documentației publicate pe sistemul electronic de licitații, să achiziționeze 600 de tone de bitum. Valoarea estimată fără TVA a achiziției este de 960.000 ron. Din păcate, conform legislației în vigoare, criteriul de atribuire va fi cel al prețului cel mai scăzut, așa încât putem fi siguri că la stația de asfalt a RAJD Argeș din Căteasca va ajunge cel mai prost bitum cu putință, adus din Bulgaria, din Moldova sau te miri de unde. Bitum să fie, că gropi sunt destule și, după cum se vede treaba, vor fi și mai multe…
P.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea