Primarul comunei, Sevastian Pupăză, s-a lăsat pe mâinile (și picioarele!!!) primăriței din Boșcana

# Primăria din Stolnici, unicul reprezentant al României la Festivalul Internațional ”Meșterul Manole”, se va înfrăți cu o localitate din Republica Moldova

Recent întors dintr-o delegație la frații români de peste Prut, primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu a fost prezent, săptămâna trecută, la conferința de presă a CJ Argeș, pentru a povesti cum au decurs, acolo, evenimentele. Este vorba de Festivalul Internațional ”Meșterul Manole”. Au fost prezente delegații din Estonia, Rusia, Bulgaria, Turcia, Italia, România și, desigur, Republica Moldova. Festivalul a fost găzduit de mai multe localități din raionul Criuleni, situat la mică distanță de capitala Chișinău. Delegația din Stolnici a fost singura care a reprezentat, aici, România.
Primarul din Stolnici a dezvăluit faptul că în a doua jumătate a lunii septembrie, judeţul Argeş va fi vizitat de o delegaţie oficială din Republica Moldova, compusă din 11 primari din raionul Criuleni. Scopul vizitei este acela de înfrăţire a localităţilor argeşene cu cele moldovene.
Sevastian Pupăză Roșu: Vom stabili în ce condiții se poate realiza această vizită a fraților noștri, sunt convins că, la fel ca și până acum, vom găsi înțelegere și sprijin aici, la Consiliul Județean Argeș.
Primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză-Roşu s-a deplasat în Republica Moldova, fiind coordonatorul delegaţiei din Argeş ce a participat la acest festival internaţional de folclor. Alături i-a fost vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu. Edilul a povestit impresiile sale din vizita efectuată peste Prut: ”Am rămas foarte surprins după ultima vizită în Republica Moldova, mai ales de ospitalitatea şi de modul cum ne-au primit fraţii de peste Prut. În toate localităţile unde am prezentat spectacole am fost primiţi cu pâine şi cu sare şi de toată comunitatea din localitatea respectivă. Au fost foarte dornici să afle lucruri despre noi. Am rămas uimit de ardoarea cu care vor să fim alături de ei, nu numai cultural, ci şi economic, politic şi din toate punctele de vedere. Tânjesc foarte mult să fie o Românie mare, în care să simtă şi ei la fel ca şi noi”.
Sevastian Pupăză-Roşu a mai dezvăluit că primarii localităţilor din raionul Criuleni aveau pe telefonul mobil site-urile primăriilor din Argeş cu care doresc să se înfrăţească, ba chiar şi fotografiile edililor argeşeni.  Sunt ”vizate”, spre exemplu, primăriile Călinești, Bascov, dar și alte câteva din Argeș.
Sevastian Roșu Pupăză: ”În localitatea Boșcana, raionul Criuleni, în fața Casei de Cultură, când am coborât din autocar, am fost așteptațI de localnici îmbrăcați în costume naționale. În fruntea acestora, doamna primar, cu eșarfă tricoloră. Ne-a servit cu tradiționalele pâine și sare, după care a început, imediat, hora. Doamna primar m-a luat, aproape pe sus, în mijlocul horei. I-am spus că putem cădea, pentru că nu mă pricep, cine știe ce, la hore. ”Las pi mini!”, mi-a replicat doamna primar, după care a scos tot untul din noi la horă. N-am căzut, deși hora a fost tare iute, mult mai iute decât pe la noi. Sigur, ulterior am susținut și noi un spectacol, cu un program bine pregătit și foarte frumos, care a plăcut extraordinar celor din Moldova. Am stat apoi la masă, cum era normal, lângă doamna primar. Seara am băut, împreună, un vin roșu deosebit…”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea