Deșeuri periculoase și substanțe toxice la agenți economici din Argeș și alte județe, confiscate de Poliție

Zeci de kilograme de substanţe toxice şi periculoase, articole pirotehnice, comprimate de medicamente cu conţinut toxic şi stupefiant, precum şi material semincer contrafăcut au fost indisponibilizate de poliţişti, în urma unor controale la aproape 300 de operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase, informează un comunicat de presă al IGPR, preluat de agerpres.
Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 5,9 kg. de mercur, 10 kg. de substanţe toxice, 40 de kg. şi 43 de litri de substanţe periculoase, 70 de kg. şi 1.520 de articole pirotehnice, 1.895 de comprimate de medicamente cu conţinut toxic şi stupefiant, precum şi 1.200 de kg. de material semincer contrafăcut.
Potrivit sursei citate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 259.500 de lei, pentru alte nereguli constatate.
În urma verificărilor au mai fost identificate şi repuse în circuitul legal peste 24.000 de litri şi 11.000 de kg. de deşeuri periculoase.
IGPR precizează că au fost constatate 55 de infracţiuni, dintre acestea 28 fiind aplicate în baza O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 11 de trafic de substanţe toxice, 6 pentru încălcarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, 5 infracţiuni la Legea 126/2005 privind regimul materiilor explozive, o infracţiune la Legea 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare, precum şi 4 infracţiuni la alte legi speciale.
Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a iniţiat şi coordonat, în perioada 9 august - 2 septembrie, o acţiune regională (pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vâlcea), pentru prevenirea faptelor penale şi contravenţionale la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea