Dragon Oil Star, un SRL abonat, în continuare, la contractele cu Consiliul Județean Argeș

# Întâmplare sau performanțe comerciale speciale?

Multe firme din zona construcțiilor au fost abonate, nicidecum pe criterii de performanță, la contracte cu Consiliul Județean Argeș. Miliarde de lei au fost canalizați, prin metode mai mult sau mai puțin ortodoxe, către prieteni, colegi de partid, simpatizanți sau cotizanți.
Venirea unei noi conduceri a instituției a produs, în primă fază, frisoane abonaților la contractele cu statul. Apoi, boala a scăzut în intensitate, ba chiar a dispărut, tratată, generos, cu noi abonamente. Vechile firme se regăsesc, în continuare, în lista scurtă a atribuirii lucrărilor, dovadă clară a faptului că, până la... Dan Manu te mănâncă... subalternii din Consiliul Județean.
La Regia Județeană de Drumuri Argeș, instituție subordonată CJ-ului, cinci-șase firme, în mod tradițional, reușesc să consume cea mai mare parte a bugetului. Și, credeți-mă, bugetul acesta e unul absolut generos.
Una din firmele performante, care reușește să se impună cu forță în relația cu RAJD Argeș și, implicit, cu CJ Argeș, este Dragon Oil Star. Aceasta a ras, recent, majoritatea licitațiilor organizate pentru alimentarea, cu materii prime, a stației de asfalt de la Căteasca, proaspăt intrată în funcțiune.
Dragon Oil Star va livra, astfel, în urma câștigării licitației – la care a participat singură – agregate de balastieră. Contractul poartă denumirea de ”Achizitionarea de agregate, criblură carieră, defalcate pe loturi, cu livrare la destinatie dupa cum urmează: Lot. I - Criblură carieră sort 4-8 mm – 600 tone; Lot. II - Criblură carieră sort 8-16 mm – 600 tone; Lot. III - Criblură carieră sort 16-25 mm – 600 tone; necesare pentru prepararea mixturilor asfaltice”.
Valoarea estimată a contractului a fost de 189.000 lei, fără TVA, firma adjudecându-și contractul cu suma oferită de 185.400 lei fără TVA, adică foarte aproape de estimarea autorității.
Cu numai două săptămâni în urmă, pe la jumătatea lunii august, aceeași Dragon Oil Star câștiga un alt contract cu RAJD Argeș, contract ce prevede ”Achizitionarea de agregate la destinatie, Nisip natural. 0-4 -5000 tone si Nisip natural. concasat 0-4 - 250 tone, necesare pentru prepararea mixturilor asfaltice, Locatia: Sediul Districtului Cateasca, Jud. Arges”.
Aici, concurența a existat, ba chiar a fost una serioasă, de cinci firme. Cu toată concurența, Dragon Oil Star nu a lăsat prea mult la preț. Astfel, valoarea estimată de Regie a fost de 210.120 lei fără TVA, serelistul nostru  reușind să câștige cu o sumă oferită de 205.120 lei fără TVA.
Nicio problemă. Dacă privim puțin în urmă, pe 8 august 2016, credem că patronii firmei au mai deschis o șampanie. De ce? Pentru că au câștigat un nou contract de livrare. Cu cine? Desigur, cu Regia de Drumuri a CJ Argeș. Este vorba de contractul de livrare de ”Filler de calcar, 1300 tone, la destinatie, necesar pentru prepararea mixturilor asfaltice. Locatia: Sediul Districtului Căteasca, Jud. Arges”.
Și de această dată, ca și altădată, nimeni nu a mai dorit să participe la procedură, Dragon Oil Star fiind singurul ofertant. La fel ca și altădată, oferta particularului a coborât foarte puțin față de estimarea cumpărătorului, oferta fiind de 141.700 lei fără TVA (față de 143.000 lei fără TVA estimați de Regie). No, așe!…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea