Mircea Bârloiu - radiografii subiective

Mircea Bârloiu este etericul Filialei Argeș a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Nu s-a hotărât până acum – și sunt convinsă că nici n-o va face vreodată – dacă îi e bine aici, în dimensiunea noastră, în țara aceasta, în orașul în care a predat până de curând. S-a pensionat și vrea de-acum să colinde lumea în lung și în lat, fără să-i mai dea cuiva socoteală. Vrea să învețe să integreze lumea în propria structură, să împartă cu ea o armonie de semizeu ispășind printre atâtea singurătăți.
Expoziția de la Galeria ”Metopa”, deschisă toată luna septembrie, continuă o serialitate de tip jurnal, a cărei temă recurentă este ENERGIA, în variile ei forme de manifestare. Mircea Bârloiu este un foarte bun desenator. Știe nu doar să construiască o poveste, ci și s-o împodobească, s-o facă să lumineze de departe și în întuneric.
”Radiografiile subiective” dau seamă despre felul lui de a relaționa cu contextele, în etapele de cunoaștere pe care le parcurge. Stadiile de evoluție spirituală curg unul într-altul – de la lumina subtilă, cea dinaintea căderii în lume, la materia densă și, mai departe, după victoriile din trup și din minte, către așezarea în Icoană. Remarcabile, esențiale - detaliile. Ele sunt, de fapt, firimiturile de pâine din poveste, care te împiedică să rătăcești drumul spre casă.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea