Primarul Piteștiului afirmă că nu intervine niciodată, pentru prieteni, la poliție

# Cornel Ionică: ”Mulți spun că vorbesc ei și cu Ionică și cu Manu. Vă asigur că toți aceia vorbesc singuri! Nu intervine nimeni pentru nimic!”

Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, s-a arătat deranjat de afirmațiile unui lider politic local, care l-a acuzat că ține, în buzunarul din spate al pantalonilor, atât pe șeful poliției locale, cât și întregul efectiv al acesteia.
”Un domn, șef de partid, mai slobod la gură, zice că Ionică ține șeful poliției dar și poliția locală în pluton, pentru nu mai știu eu ce dracu. Nu am mai auzit una ca asta. Eu sunt în  PSD din '93 și nu m-am luat de nimeni, așa, ca să mă aflu în treabă și nici nu o voi face. Dacă făceam asta doar ca să mă aflu în treabă, eram de mult acasă. Eu vă spun că mai avem nevoie de 100 de polițiști, poate chiar mai mulți. Sunt multe fărădelegi. Cetățenii nu sunt chiar în siguranță deplină pe stradă. În trafic, nici atât. Niciodată nu și-ar permite un polițist să bată sau să agreseze pe cineva, vă asigur. Dacă o va face, vă asigur că-l voi da afară imediat! Un conducător auto pe un mijloc de transport persoane nu a vrut să se legitimeze și a adus injurii polițiștilor locali care i-au cerut actele. Pe urmă, acesta a fost încătușat și condus la secție pentru declarații. Avem nevoie de organe de ordine să ne apere integritatea.”
Primarul Ionică a făcut deliciul presei, continuînd: ”Mulți spun polițiștilor: «Lasă că vorbesc eu cu Ionică, vă arăt eu ce pot». Nu e adevărat. Mulți spun că vorbesc și cu Ionică, și cu Manu. Vă asigur că toți aceia vorbesc singuri! Nu intervine nimeni pentru nimic!”, a mai precizat primarul Municipiului Pitești

Conel Ionică lămurește problema desființării stației de maxi-taxi din Expo Parc

Cornel Ionică: ”Am susţinut o nouă conferinţă de presă la Primăria Piteşti, în compania viceprimarilor Laurenţiu Zidaru şi Sorin Apostoliceanu. Temele abordate au fost de maxim interes pentru cetăţeni, cum ar fi intenţia noastră de a achiziţiona autobuze electrice, dorinţa de a consulta locatarii din zona Şcolii Nr. 14 cu privire la un proiect legat de construirea unei parcări supraterane sau căutarea de soluţii permanente pentru a scădea tarifele la utilităţile din Piteşti.
Vreau însă pe această cale să fac o serie de precizări cu privire la un subiect intens mediatizat în ultima vreme, cel privind desfiinţarea aşa-zisei autogări de la Expo Parc.
Doresc să menţionez din capul locului că am luat această decizie ca urmare a numeroaselor sesizări de la cetăţenii din zonă nemulţumiţi de mizeria şi zgomotul provocate de maşinile mult prea multe care ajungeau aici pentru a prelua sau a lăsa călători de pe traseele din localităţile limitrofe. De asemenea, legea spune clar că debarcarea-îmbarcarea călătorilor trebuie să fie făcută în autogări autorizate, aşa cum în Piteşti sunt cele din Nord, Sud şi CNCD. Nu am trimis pe nimeni peste calea ferată, cum s-a spus, ba chiar am găsit soluţii şi în prima şedinţă de Consiliu Local voi propune ca autobuzele care fac curse pe traseele din localităţile limitrofe să aibă staţii pe Calea Bascov, la Ramada, şi pe strada Gheorghe Şincai, la Recorat, din aceste zone accesul către centru fiind facil şi în siguranţă.
Trebuie înţeles că nu municipalitatea din Piteşti reglementează transportul extrajudeţean, ci Consiliul Judeţean şi ARR. În Expo Parc nu se mai putea tolera o situaţie care deranja multă lume, acolo nefiind nici peroane, nici dispecerat, nici măcar toalete. S-a luat o măsură pentru intrarea în normalitate şi vom continua pe această linie.”

***

Cei doi viceprimari ai Piteștiului, Laurențiu Zidaru și Sorin Apostoliceanu, prezenți la conferința de presă, de-a stânga și de-a dreapta… tatălui (și bunicului) Cornel Ionică, au avut un frumos și important rol… decorativ. Chiar au putut să și vorbească. Zidaru a spus un simpatic ”Bună ziua” – la venire, iar Apostoliceanu un hotărât ”La revedere” în final. Buni, chiar buni de viceprimari!...

L.S.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea