Argeșeana Marta Sandu, solistă a Operei Naționale București, protagonistă a operetei ,,Văduva Veselă”

# Spectacolele susținute la Opera Română din zilele de 1, 3, și 4 septembrie s-au jucat cu casa închisă

Stagiunea de toamnă la Opera Română a început cu un spectacol extraordinar, în care argeşeana noastră, soprana Marta Sandu, a făcut parte dintre principalii protagoniști ai celebrei operete  „Die Lustige Witwe” – „Văduva veselă”, în noua montare a lui Andrei Şerban, propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă şi adaptată la realitatea contemporană din lume și din România.

”Văduva Veselă” a fost cea mai cunoscută operetă a secolului XX și a rămas la fel de apreciată până în zilele noastre. S-a jucat la Viena de peste 400 de ori, la Berlin la fel; la Londra a cunoscut peste 800 de reprezentații, în SUA a atins un număr record pentru un titlu de operetă.  Operata este pusă în scenă de actori şi interpreţi de la mai multe teatre din ţară (Iaşi, Galaţi, Craiova, Bucureşti) şi, pe textele lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu. Ea spune povestea atât de cunoscută a unei ţări inventate, pierdută undeva în Balcani, aflată în criză şi în pericol de faliment, condusă de politicieni incapabili, impostori şi mincinoşi.

Marta Sandu, soția ambasadorului Zetta

Marta Sandu, solistă a Operei Naţionale Bucureşti, joacă rolul lui Valencienne, soţia ambasadorului Zetta. Doamna începe cu locotenentul de vânători Camille de Rossilon o aventură romantică.  Tânăra suprană argeșeană, Marta Cristina Sandu, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a obţinut diploma de licenţă şi de masterat. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu, până în anul 2011.
A fost îndrumată în carieră de către soprana Luciana Serra, profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano, fiind invitată să susţină  o serie de concerte în Italia.
Ca solistă a Operei Naţionale din Bucureşti, a debutat în roluri precum Pamina din "Die Zauberflöte", de W.A. Mozart (pentru care a obţinut Premiul Soprana Anului 2013, decernat la Gala Premiilor VIP), Adina din "L’elisir d’amore", de G. Donizetti, Oscar din "Un ballo in maschera", de G. Verdi, Gretel din "Hänsel şi Gretel", de E. Humperdinck, Susanna din "Nunta lui Figaro", de W.A. Mozart, Musetta din "La Bohéme", de G. Puccini.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea