Bebe Ivan, temerarul edil din Băbana, își ceartă, public, localnicii neascultători

# Bebe Ivan: ”V-am dat saci inscripționați pentru deșeurile plastice şi aţi pus prunele în ei?!”  # Bebe Ivan: ”În ultima perioadă, foarte mulţi cetăţeni s-au «plâns» că rolul bisericilor şi preoţilor din comună a devenit unul de afaceri.” # Apel către cetățeni: ”Mulţi veniţi la mine şi îmi spuneţi să le zic preoţilor, nu generalizez, dar de ce nu vă adresaţi lor? Vă taie popa limba? AMIN!”

 

Așa cum am scris și în urmă cu numai o lună, Bebe Ivan, primar aflat la al patrulea mandat, ales cu o largă majoritate în fruntea comunei Băbana, nu se sfiește, pe internet, să își laude consătenii. Atunci când copiii din localitate obțin rezultate frumoase, atunci când un preot sau un învățător au inițiative lăudabile, edilul șef al comunei semnalează. La fel se întâmplă, însă, și cu cei care calcă pe lângă norme. Pe lângă cele legale și chiar pe lângă cele de bun simț. Imediat, în primarul de la Băbana se trezește justițiarul care nu se ferește să critice deschis. Vă prezentăm , mai jos, conținutul integral al remarcilor curajosului primar, în dialogul efervescent pe care îl poartă, prin intermediul publicației proprii, cu consătenii săi.

 

REFLECTOR de Băbana,
nr. 8/august 2016
Foaie de informare şi opinie, realizată de primarul comunei Babana

Aduc mulţumiri persoanelor care au strâns deşeuri din plastic şi le-au predat în ultima zi de marţi a fiecărei luni !
Constat că sunt şi persoane fără bun simț, care sfidează comunitatea, aruncă în continuare deşeurile de plastic la pubele, oare ce aveţi în cap şi nu înţelegeţi că vom plăti mai mult de la anul viitor dacă nu predăm în fiecare luna 1 tonă de deşeuri de plastic, chiar nu puteţi preda minim 2 saci de gospodărie pe lună? 

V-am dat saci inscripționați pentru deșeurile plastice şi aţi pus prunele în ei?

Rog să veniţi la primărie, avem compostoare în stoc, le luaţi acasă şi puneţi în ele deşeuri de hârtie, reziduuri legume, buruieni, fân cosit şi în câteva luni aveţi cel mai bun îngrăşământ natural, nu mai duceţi aceste reziduri la pubelele de gunoi, săptămânal primim observaţii că am depăşit cantitatea stabilită la număr de persoane adică 12 kg pe lună!!
Am găsit un «gherţoi» din Valea lui Pâneață, care este fără serviciu, fără ajutor social, nu ştiu din ce trăieşte (am aflat că are tatăl lui pensie) afirmând: «ce, primarul îmi impune mie cât gunoi să predau?»
Stimate «pierde vară», nu eu impun, eu urmăresc ca această activitate să revină la normalitate în comuna noastră, să nu ne mărească taxa pe gunoi societatea care strânge gunoiul în judeţ.

Au venit alimentele, stăm cu ele în parcare, nu ştiu din ce motive nu veniţi să le ridicaţi, o să vă readuc aminte cine mai poate lua aceste alimente:

- Dacă soţul are pensie care nu depăşeşte 900 lei şi soţia nu are niciun venit, pot lua amândoi alimente, sau dacă a luat soţia aşteptăm la primărie şi soţul cu cuponul pensie şi Cartea de Identitate pentru a ridica alimentele.
- Dacă în familie soţul depăşeşte veniturile de 450 lei şi familia lui este alcătuită din mai multe persoane, se înmulţeşte numărul membrilor cu această sumă şi dacă nu depăşeşte venitul această sumă, toată familia va primi pachete cu alimente.
Acestea au fost ultimele noutăţi apărute suplimentar pentru alimente.
Nu uitaţi ca din 3 în 3 luni să vă prezentaţi cu adeverinţe de venit şi adeverinţă de la şcoală pentru copii, adeverinţă de la finanțe, iar cererile se completează de fiecare dată când se solicită alocaţie susţinere familie.
Am avut şedinţă de Consiliu Local şi cele două proiecte au fost aprobate, doar un singur consilier s-a opus la următoarele:
- Delegarea serviciului de apă potabilă operatorului care a câştigat licitaţia organizată în urmă cu câteva luni, dacă nu se aproba acest proiect se sista apa în localitatea noastră.
- Construcţia unui nou sistem de apă potabilă prin foraj 200m, lângă PECO- Centru, astfel satele Băbana, Cotmenița şi cătunul Valea lui Pâneață, vor beneficia de acest sistem. Am primit de la Consiliul Judeţean suma de 88.000 lei pentru a începe acest obiectiv important pentru locuitorii din comună Băbana.

Apel către preoţii din comună!

În ultima perioadă, foarte mulţi cetăţeni s-au «plâns» că rolul bisericilor şi preoţilor din comună a devenit unul de afaceri.
Nu generalizăm şi voi exemplifica:
- Am avut un caz social (o femeie a stat la morgă 7 zile, nu a ridicat-o nimeni), iar familia a fost nevoită să plătească la preotul paroh şi la preotul pensionar câte 100 lei, fără să se elibereze chitanţă, iar femeia de serviciu a cerut tot 100 lei, că a tras clopotul în ziua înmormântării!!! Am vorbit la Episcopie şi mi-au spus că la cazurile sociale nu se ia niciun leu!!
- De asemenea la cununiile religioase, botezuri, taxele impuse sunt mai mari ca la oraş, astfel foarte mulţi merg la bisericile din oraş pentru a face aceste obiceiuri creştineşti!
Spunea d-na Viorica Tinca (salariata primăriei) că duminica trecută a cununat la o biserică de lemn spre Racoviţa-Mioveni şi preotul nu i-a luat niciun leu! La noi şi dacă chemi preotul la pomană acasă trebuie să-i dea omul minim 50 lei, iar dacă sunt doi şi cântăreţul, cu pachete, mai vine şi cu soţia şi copiii te duce cât toată pomana! Am vorbit cu nepotul lui Ioasaf care este preot paroh lângă biserica de lângă Hanul Valea Ursului şi mi-a spus că la o înmormântare nu încasează mai mult de 20 lei, sau niciun leu, iar cununiile 50 lei, a rămas surprins când a aflat preţurile la Băbana.
- De asemenea, de 3 ani aştept să public taxele impuse la fiecare parohie, doar preotul Georgescu mi-a răspuns şi vin cu următoarea rugăminte:
Stabiliţi la început de an suma pe care trebuie să o dea o familie, astfel încât să fie incluse toate taxele pe care le percepeţi pe parcursul anului:
*contribuţia anuală
*taxa pomenire morţi
* taxa pomenire vii
* salindarele
* calendarul creştin ortodox
*pomană hramul biserici
*reparaţii sau investiţii biserică - astfel încât enoriaşul să ştie cum să-şi programeze banii, preotul trebuie să mai caute şi sponsori cum a făcut preotul Mateescu din Crucișoara, care a renovat biserica numai cu bani din sponsorizări, sau preotul nostru, Stănică Laurenţiu, care a găsit un sponsor şi a plătit acesta tot sistemul de încălzire de la parohia pe care o conduce, peste 20.000 lei!

De asemenea vreau să-i reamintesc preotului Meltei să citească Legea Administraţiei Locale, troiţa din Groşi aparţine domeniului public al comunei Băbana, nu familiei Ionescu, noi plătim energia electrică de câţiva ani buni, este în inventarul localităţii noastre şi ar fi cazul să ne întrebe şi pe noi când face câte o slujbă acolo, sau vreun parastas !!
Felicit preotul Viorel Georgescu, deoarece este singurul care, din sponsorizări şi munca enoriaşilor a finalizat construcţia capelei, care este şi bibliotecă, sală mese, sală expoziţie icoane, la biserica Slătioarele. Este o lege care obligă preoţii să construiască aceste obiective, nu mai ai voie să ţii mortul acasă!!

Rog preoţii că după citirea sfintei Liturghii să permiteţi oamenilor să ia anafură, să mănânce, nu lungiţi slujbele, este cald, majoritatea oamenilor sunt bolnavi, le creşte glicemia, şi de 3 ori a fost nevoie de intervenţia ambulanţei, am ajuns subiect de can-can la serviciul ambulanţă Argeş!
De asemenea, cetăţenii care sunteţi bolnavi nu mai ţineţi post deoarece vă agravaţi sănătatea, credinţa este în sufletul vostru nu prin lipsa alimentelor de bază: ouă, brânză, lapte, pește; vă iartă Dumnezeu, preoţii trebuie să le explice oamenilor aceste lucruri, nu să le ceară bani la sfârşitul fiecărei slujbe pentru reparare soclu, pentru gaze, pomeni !
Am constatat că suntem localitatea care avem cele mai multe pomeni, unde oamenii dau bani, iar la primărie nu au plătit impozitul nici 48%, deşi mai sunt 4 luni până la încheierea anului!
Nu uitaţi că din 2004 nu v-am cerut taxa de iluminat, taxa de gunoi, taxa PSI, acestea depăşesc 2500 lei de fiecare parohie!!

Mulţi veniţi la mine şi îmi spuneţi să le zic preoţilor, nu generalizez, dar de ce nu vă adresaţi lor? Vă taie popa limba? AMIN!

Ziua când se mai pot arde deşeurile menajere care nu se pot depune la tomberoane este sâmbătă, dacă nu bate vântul!

V-am rugat să respectaţi programul de păşunat, 08.00- 19.00, să nu mai daţi drumul pe timp de ploaie la animale, deoarece distrug iarba; v-am rugat, ca prin rotaţie, să asiguraţi paza zilnică a acestor animale, dar toţi promiteţi şi animalele stau în ploaie, de ţi se face milă de ele! Nu priponiți animalele!!

Cantitatea maximă de gunoi pe care aveţi voie de persoană să o depuneţi la tomberoane este de 12 kg pe lună, restul reprezintă costuri suplimentare şi chiar refuzul angajaţilor SALUBRIS de a-l ridica!

Transmit condoleanţe familiei Ionescu, deoarece fostul primar, Costică, s-a stins din viaţă săptămâna aceasta, un om de valoare, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Programul de iluminat public: 20.45 - 06.00
Datorită fulgerelor din ultima perioadă s-au ars 4 contactoare, le-am schimbat, am plătit 2500 lei, am cumpărat becuri, 300 bucăţi, am rămas fără bani la acest capitol, rog plătiţi taxa de iluminat, deoarece nu mai putem interveni la timp să schimbăm becurile (în Băjeneşti toate becurile arse şi automatul de aprindere), nu am încasat cât am plătit pe aceste componente.
De la 1 septembrie contractul cu Pirciu Romică s-a reziliat deoarece s-a angajat la Staţia Asfalt a C.J. Argeş, iar în locul lui avem electrician pe Lică Constantin.

După cum aţi constatat, cititorul şi încasatorul apă poate încasa taxele şi impozitele locale, este un mod de a vă ajuta să plătiţi mai uşor aceste datorii către bugetul local.

ATENŢIE:
Poliţia din comună avertizează cetăţenii să nu răspundă la cei care vă sună şi vă cer bani că aveţi o rudă implicată în accident, sunt escroci care va păcălesc!

Serviciul Urbanism anunţ IMPORTANT!

Îţi faci casă nouă sau o modernizezi pe cea veche? De azi rişti amenzi enorme dacă nu respecţi legea!
Persoanele care îşi fac locuinţă nouă sau care o modernizează pe cea veche fără a respecta normele legale de calitate riscă, începând de azi, amenzi de până la 40.000 lei, în condiţiile în care sancţiunea maximă era până acum 20.000 lei. Mai exact, au fost majorate semnificativ toate amenzile prevăzute de Legea calităţii în construcţii, plus că s-a introdus perioada de garanţie pentru clădiri, în funcţie de importanța acestora.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea