Se reabilitează cel mai mare cimitir de onoare din Argeş, aflat în comuna Lereşti – punct Ţarina

# Mircea Iliescu, din Lerești, ne aduce la cunoștință
De curând, am primit, pe adresa de e-mail a redacției, din partea unui cetățean din comuna Lerești, o informare cât se poate de interesantă. Infomarea este semnată de Mircea Iliescu, un cunoscut activist istoric și cultural al zonei. Iată cum sună aceasta:

Bună  ziua,
Cu ocazia comemorării centenarului Primului Război Mondial, se reabilitează şi cel mai mare Cimitir de Onoare din judeţul Argeş, aflat în comuna Lereşti – punct Ţarina.
Pe lângă această investiţie de 60.000 euro, de săptămâna trecută a venit să ajute şi o grupă numeroasă de  voluntari  formată din echipe de tineri veniţi din 5 (cinci!) ţări şi anume Letonia,  Belarus,  Polonia,  Rusia  şi  Germania. (cazarea o au la Cabana Voina).
Pe teritoriul Necropolei Militare cu o suprafaţă de peste 6.000 mp, se amenajează aleile, se curăţă  perimetrul mormintelor, s-a readus la lumină fundaţia Camera de Gardă unde timp de 30 de ani a funcţionat Postul de Santinelă -caz unic în România ! se vor instala şi catarge pentru drapelele naţiunilor ale Eroilor care îşi dorm somnul de veci în a acest aşezământ social cultural  multinaţional.  
Săptămâna aceasta când voluntarii vor şi pleca, mai au de gând să viziteze şi ceva din ţara unde au venit să dea un bun exemplu de solidaritate, de prietenie, de civilizaţie!
Deoarece nu am regăsit acest eveniment în mass-media, m-am gândit că poate acest model de bună purtare, aceste fapte exemplare, constructive ar putea să prezinte interes pozitiv pentru Dvs., ar fi binevenit la publicul larg.

Cu stimă,
Mircea  Iliescu,
Lereşti, judeţul  Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea