Drum verde - viață pas cu pas

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș a organizat o sesiune de informare pe tema adoptării unui comportament ecologic responsabil. Activitatea a avut ca obiectiv informarea tinerilor cu privire la produsele ecologice din Europa și parcursul alimentelor de la fermă în supermarket-uri și acasă.
Seminarul, adresat elevilor de la Școala Generală ”Tudor Arghezi” din Pitești, a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș. Elevii clasei a III-a din cadrul școlii menționate au participat activ în cadrul evenimentului, care a avut un puternic caracter interactiv, multe din exercițiile aplicate în cadrul seminarului făcând referire la produsele ecologice, inscripționările importante de pe produse, etichetarea corespunzătoare normelor legislative ale Uniunii Europene.
S-au discutat aspecte legate de modalitatea de a dobândi un stil de viață sănătos prin alegerile pe care le facem cu toții atunci când vine vorba de achiziționarea și consumul alimentelor bio, chiar dacă acestea sunt mai scumpe decât produsele obișnuite.
Tinerii au fost receptivi la explicațiile despre produsele organice, bio sau ecologice. În sens general, produsele organice sunt acele produse realizate fără utilizarea substanțelor chimice, fără intervenții genetice și în armonie cu natura și mediul înconjurător. În mod uzual, se numesc produse bio/organice/ecologice acele produse certificate în acest sens de un organism de certificare. Iar produsele agricole bio sunt realizate respectând standardele bio naționale sau europene.
Această acțiune se încadrează în seria evenimentelor special dezvoltate de reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș pentru elevii argeșeni din învățământul primar, în vederea accesării și reținerii informațiilor respective într-un mod facil și distractiv.
Ionela Panait
Centrul Europe Direct din cadrul
Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea