Constantin Mîndruță și vara indiană a poeziei sale de dragoste

# Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Vară indiană a simțurilor, obsesia Femeii care nu mai vrea să fie ce-a fost odată, melodiile lui Edith Piaf în surdină și-un ciorchine de strângeri de inimă. Acestea au fost ingredientele lansării volumului de sonete și rondeluri, lansat joi, 22 septembrie, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”. Autorul volumului, Constantin Mîndruță, are, în județ și în țară, o bună reputație de epigramist. Rondelul și sonetul sunt cazanul cu smoală, în care fierbe de ceva vreme, ispășind păcate niciodată până la capăt descifrate.

”Calendarul sufletului meu. Vara” (Editura ”Singur”, 2016) întregește tabloul celor patru anotimpuri. Fiecare zi a fiecăreia dintre cele trei luni de vară spune o poveste – povestea ființelor dragi sau, dimpotrivă, a celor reci, distante, respingătoare din viața lui, povestea părinților și a amintirilor din copilărie, la vârste și în contexte semnificative. Cotidianul se inserează și el, fulgurant, în spațiul de lumini și umbre.

Spaime, frustrări, elanuri de toate felurile, inclusiv patriotice, întrebări retorice, dar cu efect terapeutic pălesc, însă, în fața imaginii crispate și copleșitoare a femeii de care poetul, erou romantic, se simte legat până la moarte. Constantin Mîndruță este un Romeo de secol 21, suspinând sinucigaș după iluzia unei Juliete.
Lansarea de la Bibliotecă a fost onorată de discursuri de întâmpinare sensibile și nuanțate. Printre ele, cel al profesoarei Renata Alexe și al eminescologului George Ene.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea