Greva din justiție afectează pescuitul la Stolnici

Pescarii din Stolnici și nu numai, pot sta liniștiți, dar nu prea... Vestea proastă: lacul Vlășcuța, cel mai mare lac piscicol al județului, a rămas blocat, într-un dosar, din cauza grevei magistraților. Vestea bună este că, aceștia, au decis că se vor uita pe conținutul dosarului pe data de 4 octombrie. Asta în caz că greva se termină, ministreasa Prună demisionează, salariile judecătorilor cresc pââână le ating pe cele ale procurorilor. Și, desigur, Marte să fie în conjuncție cu Venus. Pentru că numai la stele ne mai putem ruga pentru o Românie normală.
Reamintim că în data de 25 aprilie 2013, prin Hotărârea nr. 15, Consiliul Local al Comunei Stolnici decidea rezilierea contractului de concesiune nr. 1876/2004 încheiat cu Orentex (concesionarul lacului), pentru următoarele motive:
1. Nerealizarea investiției minime pentru exploatare prevăzută expres în oferta tehnică și financiară pentru concesionarea lacului Vlășcuța
2. Nerealizarea altor investiții prevăzute în Caietul de sarcini
3. Nepermiterea accesului pentru verificarea stadiului efectuării investițiilor
4. Negarantarea efectuării acestor investiții
5. Atitudine ireverențioasă la adresa reprezentanților concedentului.
Orentex a refuzat să predea obiectul concesiunii, rămânând, în continuare, pe lac. Pentru că, vorba ceea, are balta pește. Iar, după cum se vede, drumul până la capătul justiției este suficient de lung.
Sevastian Roșu  Pupăză, primarul comunei: ”Înclin, în cazul succesului în instanță, către o administrare proprie, m-am cam săturat de chiriași neserioși. Lacul acesta poate fi transformat într-o sursă reală și serioasă de profit pentru localitate. Lacul din Stolnici poate duce la crearea de locuri noi de muncă în localitate dar și la creșterea încasărilor la bugetul local.”
Vom reveni cu informații proaspete, pescărești, pe tema lacului Vlășcuța din Stolnici, în octombrie.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea