Grevă și jaf la Judecătoria Pitești

Ce credeți, dragilor?! E grevă! Mii de oameni se deplasează, zilnic, spre instanțele de judecată, spre a primi… o amânare. Bătrâni, bolnavi, învoiți de la serviciu, astmatici, cardiaci, gripați și mulți alții cu te miri ce afecțiuni, toți vin, cu avocați tocmiți pe bani mulți, să caște gura la listele de amânări. E grevă, ce vreți? E grevă, judecătorii își cer drepturile, vor ceva mai mult, cam pe la suta de milioane pe lună și peste, că atât primesc, acum, procurorii, care, ce dracu, au aceleași studii ca și ei. Nu se judecă decât urgențele, cazurile speciale, penale, virale, vitale. Cei cu afecțiuni mai mici decât decesul, sunt amânați fără discuție. Toată lumea se roagă să iasă odată magiunul din ministreasa Prună, să se termine cât mai repede circoteca națională din justiție.

Site-urile instituțiilor de justiție, mute în fața protestului actual

Ce posibilitate are omul de rând, pentru a se lămuri cu privire la greva din justiție? Când se termină, amănunte?... Cei mai amărâți, aproape niciuna. Cei mai răsăriți, căutarea pe Google. Care căutare, însă, la Judecătorie, Tribunal  etc. promite informații cu totul lămuritoare cu privire la vacanța din 2012 și alte treburi de maxim interes. NIMIC! Nimic din ceea ce este important nu este publicat. Sau poate nu este Google-le bun…

Judecătoria Pitești – arhiva instituției, grevă din solidaritate

Nimeni nu vine la Judecătorie din plăcere. Din plăcere te duci în parc, la cârciumă sau altundeva. La Judecătorie ajungi de nevoie. La arhiva Judecătoriei, de asemenea. Ei bine, și aici, surpriză. La subsolul unde funcționează arhiva, lângă programul 8.30-12.30, după ce se lovesc cu capul de ușă, clienții reușesc să citească scrisul mărunt al unei pagini A4: formă de protest, judecători, chestii. Mai jos, se scrie că personalul auxiliar a decis, și el, să protesteze între orele 10.30-12.30 în fața Tribunalului. Doar că, pentru a afla minunea, nătărăii de șomeri, de salariați, de pensionari trebuie să vină la Pitești și să coboare treptele infernului, ca să poată citi știrile noi. Că de, e important ce au decis protestatarii, nu ce suferă nevoiașii…

Jaf - cu justificare - pe holul Judecătoriei Pitești

Cei care reușesc să intre în scumpa la vedere arhivă a instituției, în proporție de 90%, au nevoie să fotocopieze file din dosarele pe care le solicită spre consultare. Avocații au nevoie să citească dosarele, pârâții au nevoie să se apere, reclamanții vor să vadă ce au mai scris pârâții. Dosarele ajung, spre copiere, la unicul chioșc dotat cu copiator din Judecătorie, singurul abilitat să dubleze paginile cu pricina. Aici, însă, intervine, imediat, linșajul economic. O pagină costă 0,9 lei COPIEREA UNEI PAGINI, PE O SINGURĂ FAȚĂ, LA JUDECĂTORIA PITEȘTI, COSTĂ APROAPE UN LEU!!! Bătaie de joc, ba chiar jaf la drumul mare. În condițiile în care, în oraș, cam toate firmele s-au stabilizat la suma de 10 bani/pagină. ÎN ORAȘ, O COPIE COSTĂ 0,1 LEI, NU 0,9 LEI CA LA JUDECĂTORIA PITEȘTI!!! Patronul sereleului se justifică simplu: copiile costă în așa hal pentru că el, pentru a funcționa acolo, plătește chirie aproape 30 de milioane lei vechi pe lună. Dar pe cine interesează? Dacă ar fi câștigat licitația la 50 de milioane, prețul copierii unei pagini ar fi fost 2 lei? Cine îl lasă pe acest serelist să decidă, singur, cât trebuie să coste, la Judecătoria Pitești, o pagină copiată???
Mulți dintre doritorii de copii renunță la a copia o parte din filele dosarului, din cauza lipsei banilor. Se întorc la arhivă, cu gândul de a-și petrece o oră-două copiind, de mână, ceea ce au nevoie. Ei, aș! Păi, greva? Cum stăm cu greva? La 10.30 mustăria se închide, nevoiașii se pot întoarce, dacă mai trăiesc, și mâine.
Dreptate, ochii plânși vor să te vadă! Ce dracu ar vrea să însemne asta?!...
Sp. Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea