Șoseaua Pitești-Câmpulung, batjocură la adresa participanților la trafic

# Straco a blocat, prin instalarea de semafoare, porțiuni din șosea. Se lucrează, însă,  sporadic
Nu este deloc  o noutate, însă, tocmai de aceea, se pare că rezistența la înjurături și observații a firmelor-mutant din construcții și drumuri a crescut de la o zi la alta. Precum în cazul virușilor luați din infecțiile intraspitalicești, deveniți  imuni la antibiotice, coloșii din construcții au devenit imuni la reclamații, înjurături și chiar la bunul simț. Este și cazul celor de la Straco, firmă ce asfaltează șoseaua națională Pitești-Câmpulung. Aceștia au blocat, prin indicatoare rutiere și semafoare, numeroase puncte

aferente căii de rulare, din comunele Țițești, Stâlpeni și Mihăești, pentru a desfășura lucrări specifice. Doar că... nu lucrează nimeni. Săptămâna trecută, din opt puncte de blocaj, spre orele amiezii, numai la trei se zărea ceva activitate. Și acolo, câte un Dorel mișca, cu greu, un târnăcop, în timp ce alți camarazi se dădeau la o țigară sau, de ce nu, la o binemeritată pauză. Și asta în timp ce mii de șoferi, zilnic, sunt nevoiți să oprească, zeci de minute, la semafoarele instalate de Straco.

Poluare, motoare pornite, carburant consumat, nervi risipiți, timp pierdut. Dacă s-ar deranja cineva să adune consumurile suplimentare de carburant, creșterea parametrilor de poluare, zecile de ore adunate de la toți șoferii, rezultatele ar fi de speriat. Nu și pentru administratorul drumului, care, iată, lasă o firmă particulară de capul ei, să blocheze accesul după bunul plac. De ce ții șoseaua blocată, dacă nu lucrezi? PENTRU CĂ NU INTERESEAZĂ PE NIMENI CE PĂȚESC PROȘTII DIN TRAFIC! – poate fi răspunsul, nesimțit desigur, subînțeles chiar prin modul de comportament adoptat.
Așa că, dragi conducători auto, dragi pasageri, luați-vă, până la Câmpulung, o marjă de timp în plus, cam de o jumătate de oră, pentru simplul fapt că trăiți în România. Și asta, după cum deja ați aflat, consumă timp serios.
În rest, felicitări, totuși, constructorului. Asfaltul, pe porțiunile circulabile, este turnat impecabil. Se cunoaște – aici este locul exemplului bun – mâna, experiența și utilajul unui constructor de anvergură.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea