A reînceput vechea Daciadă, campionat sportiv școlar județean, cu pretenții de competiție națională

Prefectul județului, Cristian Soare, s-a ținut de cuvânt - și de capul instituțiilor colaboratoare - și, iată, a dat startul unui fenomen sportiv la nivel de școli, asemănător Daciadei de dinaintea evenimentelor din 1989. O inițiativă lăudabilă, inițiativă ce se dorește a ridica nivelul de sănătate fizică și psihică a elevilor, dar și pentru a se putea selecta, în viitor, campionii de mâine. ”Iată ce am făcut la Olimpiadă, am înfrânt” – a declarat, în urmă cu o lună, prefectul Soare. ”E nevoie de competiții de masă, de sport, pentru a putea avea, peste ani, pretenții sportive”.

Sâmbătă, 1 octombrie a.c., a avut loc deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Campionatelor sportive școlare județene dedicate sporturilor de echipă: handbal (fete și băieți), volei(fete și băieți), baschet (fete și băieți) și fotbal(fete). 
Competiția, având sloganul „Intră-n joc, câștigă sănătate!” este organizată de Instituția Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și primăriile argeșene și își propune să atragă către sport cât mai mulți elevi din școli și licee.
Strategia judeteană de promovare a sporturilor de echipă, aprobată în Colegiul Prefectural în anul 2013, prevede organizarea de întreceri sportive școlare având ca obiective strategice: promovarea sportului de masă, îmbunătățirea stării de sănătate în rândul tinerilor, dezvoltarea spiritului competițional și de echipă.
La ediția din acest an sunt înscrise în competiție 233 echipe din toate școlile generale și liceele argeșene: baschet băieți – 18 echipe, baschet fete - 14 echipe, handbal băieti - 67 echipe, handbal fete -91 echipe, volei băieți -2 echipe, volei fete – 7 echipe, fotbal fete -34 echipe.
La deschiderea oficială au fost prezenți prefectul Cristian Soare și inspectorul general Dumitru Tudosoiu, alături de care s-au aflat diferite personalități județene și locale.
Finalele campionatelor sportive vor avea loc în săptămâna 12-18 decembrie a.c. la Sala Sporturilor din Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea