Reprezentanții CJ Argeș amână cumpărarea unui trailer, deși, anual, se cheltuie sume uriașe pentru chirie

# Costuri cu încăpățânarea sau interese ascunse?

Situație de toată jena în ceea ce privește relația dintre reprezentanții CJ Argeș și cei ai Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Regie devenită, brusc, o paria pentru șefii județului. Acuzele de necompetitivitate au curs gârlă, au fost efectuate schimbări la vârful Regiei, s-au cules lauri pentru curajul de a-i tăia capul Gorgonei. Acum, lucrurile sunt mult mai bune. Cheltuielile sunt mari în continuare, lucrurile merg prost, dar, cel puțin, șefii Consiliului Județean și-au arătat mușchii.

Probabil simțind că e loc pentru încă ceva demonstrații de forță, demonstrații cu totul gratuite, dar și ieftine (doar ca impresie artistică, din păcate), așa cum se va vedea mai jos, șefii CJ-ului refuză să doteze și să utileze Regia cu mașini esențiale pentru buna desfășurare a activității, deși refuzul costă foarte, foarte scump. La ultima ședință a Consiliului Județean, de pe ordinea de zi a fost retrasă propunerea reprezentanților Regiei de a cumpăra trei utilaje. Este vorba de un trailer și de două autobasculante, realmente esențiale pentru buna desfășurare a activității dar și pentru reducerea costurilor.
Spre exemplu, un trailer – necesar pentru a căra utilajele Regiei acolo unde sunt lucrări – costă, nou, cam 270.000 lei, TVA inclus. Necesitatea este cu atât mai justificată cu cât unitatea dispune de capul tractor, deci nu mai este nevoie și de achiziționarea acestuia. În memoriul justificativ, reprezentanții Regiei au arătat (poate fi lecturat, în întregime, la capitolul ”propuneri de hotărâri”, la ultima ședință, cea din 29 septembrie, a CJ Argeș) că, numai în perioada martie-iulie anul curent, închirierea de la terți a unui astfel de trailer a costat, ATENȚIE, DIN BUZUNARUL C.J., ADICĂ AL NOSTRU!!!, 154.937 lei, adică peste jumătate din prețul unuia nou.
Oameni buni, voi sunteți sănătoși? S-au cheltuit, în cinci luni, peste jumătate din banii ce puteau fi destinați achiziționării unui utilaj nou, iar voi, încă, vă opuneți? De ce? Sau, poate, ar trebui să ne interesăm, noi și alții, de la cine se închiriază, pe bani atât de grei, utilajul cu pricina. Poate aici este problema, nu cea financiară!
Redăm, mai jos, documentația întocmită de RAJD Argeș, documentație trimisă spre gunoi, deocamdată, din cauze obscure, de reprezentanții CJ. A.S.

Click AICI pentru documentație.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea