Președintele C.J. Argeș așteaptă rezultatul auditului pentru a vedea pe ce s-au dus, la Districtul Buzoiești al R.A.J.D., 4 miliarde

# Doar că, la Buzoiești, nu s-a cheltuit niciun leu! Firma constructoare a preferat să rezilieze contractul!

Bâlbe și paranoia fix în vârful instituției de comandă a județului, unde, cel puțin teoretic, ar trebui să troneze strategi de nume și de renume, creme de la creme, the best of the best. Subiectul predilect al ultimelor săptămâni este proasta gestionare și administrare a Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, instituție vasală însă, dintotdeauna, a Consiliului Județean. De aici, din punga CJ-ului, se alocă sume pentru întreținerea drumurilor, pentru pietruiri, pentru asfaltări etc. De aici s-au alocat, acum doi ani, sume bănești destinate achiziționării stației de asfalt de la Căteasca. Onorabilii consilieri județeni, în plen, au votat, cu mânuța sus și cu gândul aiurea, tot ce s-a cumpărat aici. Printre votanți, doi dintre cei trei șefi ai Consiliului, nu vă spunem care, doar că sunt bărbați…

Dan Manu: ”Abia aștept concluziile auditului, să vedem și noi unde s-au dus banii la Districtul de la Buzoiești…”

Președintele Dan Manu este cel mai critic dintre toți. Nemulțumit de sincopele din RAJD, acesta tună și fulgeră de fiecare dată când atinde subiectul. Că s-a lucrat prost, că nu e bine, că e rău etc. Doar că, până la alegerile din vară, același Dan Manu a fost șeful consilierilor județeni ai PSD, adică șeful celor care făceau legea în privința votului în cadrul Parlamentului Județului Argeș. Despre ce vorbește, Domnia Sa, că nu e bine? Totul a existat și s-a petrecut atunci, totul a fost o simplă urmare a votului exprimat în cunoștință – sau nu – de cauză.
Tot mai mult tindem să credem că în necunoștință, fenomen care se perpetuează, iată, și acum. Întrebat, recent, pe unde au zburat banii alocați districtului de la Buzoiești, 4 miliarde de lei vechi, Dan Manu a lăsat să se înțeleagă că e ceva acolo, ceva atât de necurat încât, aproape sigur, se va lăsa cu cercetare penală. Ei bine, curioși foc, am zburat către districtul mistuitor de bani ca să aflăm că… acolo nu a ajuns nici un leu!
Totul a pornit de la o licitație câștigată de firma Crimar Pamico, licitație ce prevedea reabilitarea cantonului Regiei. Contractul a fost semnat, s-a dat Ordinul de începere a lucrărilor. Doar că firma cu pricina nu a prestat, de anul trecut, nimic. Motiv pentru care contractul cu aceasta a fost, fix cu câteva zile în urmă, reziliat. Firma nu a primit bani, pentru că nu a făcut nimic. End of story.

Crimar Pamico a ”înfrânt” și la Școala 3 Pitești, lăsând lucrările neterminate la Sala de Sport

Firma menționată mai sus a reușit performanța negativă de a se face de tot râsul și la Pitești, unde nu a fost în stare să finalizeze o lucrare de 90.000 de euro. Este vorba de terenul de sport al Școlii Generale Nr. 3, școală care, ”datorită” seriozității firmei, a rămas, în curte, cu un șantier nefinalizat, deși cursurile au început, iar iarna se apropie cu pași repezi. Se constată, la cele două obiective ratate, numeroase similitudini ce spun multe despre seriozitatea firmei de construcții. În ambele cazuri, reprezentanții Crimar Pamico au solicitat modificarea clauzelor contractuale, plăți în avans și tot felul de alte minuni. Răspunsul la aceste solicitări fiind negativ din partea autorităților contractante, s-a ajuns, în ambele cazuri, la rezilierea contractelor. Doar că au rămas încurcături, fondurile europene au termene ferme pentru accesare etc. Pe scurt, nu prea e loc pentru neserioși. Astfel de firme au trebui monitorizate atent…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea