Concursul pentru posturile de directori de școli, o făcătură!

# Șefii școlilor au ”beneficiat” de subiecte penibile, cu grad de dificultate zero! # Dumitru Tudosoiu (foto), inspector general ISJ Argeș: ”Deși multora le-au stârnit râsul unele dintre subiecte, iată că au fost oameni care nu au putut să treacă acest test…”

Prima probă, cea scrisă, a concursului pentru postul de director şi director adjunct de școli a avut loc miercurea trecută şi s-a desfăşurat sub forma unui test-grilă. Rezolvarea testului-grilă, cu subiecte elaborate de Minister, a ridicat multe semne de întrebare, deoarece, după cum spun multe dintre cadrele didactice, se pare că a fost foarte ușor!
În urma testului, candidatilor le-au fost evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale, ambele cu o pondere de 50%, şi au avut la dispoziţie două ore să rezolve testul.
Pentru această probă, punctajul maxim a fost de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei a fost de 35 de puncte.
Cea de-a doua probă va avea loc în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie şi constă în: ANALIZA CV-ului - realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV şi un INTERVIU în faţa comisiei de concurs - în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi, a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, care va dura maxim 30 de minute, timp alocat fiecărui candidat, scrie ghidularadean.ro.

Deși subiectele au fost ușoare, în Argeș, aproape 10% dintre cadrele didactice nu au reușit să treacă baremul

Chiar dacă subiectele au fost destul de ușoare, 23 de directori (9,62% din total) nu au reușit să treacă pragul de promovabilitate. Dacă îi mai adunăm, aici, pe absenți și pe neevaluații din motive medicale, sărim de 10%, ceea ce spune multe, totuși, cu privire la competențele liderilor de școli. Noroc cu concursul...
Număr candidaţi admişi să susţină proba scrisă: 239
Absenţi: 4 (1,67%);
Candidaţi admişi -în urma evaluării-: 206 (86,19%);
Respinşi: 23 (9,62%);
În curs de evaluare: 4 (1,67%);
Absenţi la evaluare: 1 (0,42%);
Neevaluaţi din motive medicale: 1 (0,42%).
Multe cadre didactice sunt revoltate că pentru un asemenea concurs atât de important s-a dat un examen atât de uşor. Până la punctul cu numărul 40, orice copil de clasa a IV-a ar fi putut să răspundă corect (la cât de încărcată este programa şcolară a elevilor) şi se ridică întrebarea: Ministrul Educaţiei a citit, oare, subiectele?
Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: ”Sincer, cred că proba aceasta, cea scrisă, a examenului, a fost una accesibilă. Nu s-a dorit, iată, așa cum se scria acum câteva săptămâni, epurarea candidaților sau punerea lor în dificultate, ci o simplă testare a cunoștințelor. Și prin celelalte probe ale examenului se vor identifica valențele candidaților pentru ocuparea posturilor de directori. Deși multora le-au stârnit râsul unele dintre subiecte, iată că au fost oameni care nu au putut să treacă acest test, chiar dacă unora li s-au părut subiectele foarte accesibile.” A.S.

Click AICI pentru vizualizare întrebări din concursul pentru posturile de directori de școli

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea