Directoarea Școlii Speciale din Costești tocmai a picat la examenul pe post

# După ce a fost muștruluită, săptămâna trecută, de președintele Dan Manu, pentru proasta gestionare a lucrărilor de construcții

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost, săptămâna trecută, într-o vizită neanunțată la Școala Specială ”Sf. Stelian” din Costești. Copiii care învață aici nu mai puteau frecventa cursurile, în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie. Nu mică a fost surpriza când, la fata locului, președintele CJ a întâlnit o harababură totală, în clădire curgea apa ca dintr-un duș uriaș.
Dan Manu: ”Prin plafonul acoperișului apa se scurge în șiroaie, holurile școlii și clasele de cursuri sunt pline de apă. Parchetul și mobilierul, acoperite de câteva bucăți de folie, se umflă de la atâta apă. Instalația electrică, pe lângă care șiroiește apa, este ca și compromisă. Așa arată astăzi clădirea Școlii speciale «Sf. Stelian» din Costești. O clădire care, până în urmă cu două săptămâni, avea una dintre cele mai bune dotări din punct de vedere al infrastructurii.
La începutul anului, prin hotărârea Consiliu Județean Argeș nr. 15/02.02.2016, Școlii speciale pentru copii cu deficiențe asociate «Sf. Stelian» din Costești i-a fost alocată suma de 300.000 lei, pentru «reparații capitale acoperiș».
Prin actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli, conform hotărârii C.J. Argeș nr. 61/25.08.2016, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli de capital cu suma de 160.000 lei, ca urmare a solicitării nr. 120006/12.08.2016 a instituției de învățământ special.
Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învață aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie.
Surpriză, însă, aici nimeni nu a putut oferi informații legate de modul în care s-a ajuns în această situație, și asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul - contractul de lucrări privind repararea acoperișului - este în biroul doamnei directoare, care se afla la examenul pentru posturile de directori.
Se pare că acest contract s-a încheiat pe 1 septembrie, cu o firmă din Pitești, contract în valoare de 320.000 de lei (fără TVA) și cu termen de începere a lucrării pe 15 septembrie. Contractul a fost încheiat de conducerea unității, școala având personalitate juridică.
De altfel, deși clădirea este proprietatea Cosiliului Județean Argeș, care investește banii, angajarea personalului și managementul se află în sarcina Inspectoratului Școlar Județean Argeș, consiliul neavând atribuții în selectarea personalului.
În urma vizitei de astăzi, am dispus luarea de urgență a unor măsuri prin care s-ar putea, cel puțin, stopa dezastrul de la Școala specială «Sf. Stelian» din Costești.”

Lucrarea este executată de Iptanarg Construct, firmă care, în 2015, avea  patru salariați

Lucrările executate la Școala din Costești sunt în sarcina firmei Iptanarg Construct S.R.L., societate cu sediul în Pitești, înființată în anul 2004. Anul trecut, conform platformei oficiale mfinante.ro, firma a înregistrat un număr mediu de 4 salariați. Greu de crezut că un astfel de efectiv i-ar fi calificat, în mod normal, pentru efectuarea unei lucrări complexe cum este construirea acoperișului unei instituții mari de învățământ. Gradul de complexitate sporește și datorită faptului că este vorba de o clădire în care trăiesc, o bună parte din zi, sute de copii.
Georgeta Mihaela Savu, director, Școala ”Sf. Stelian”: ”Noi, ca și instituție, am făcut toate demersurile necesare pentru execuția în bune măsuri a acestui acoperiș. Am pus chiar în vedere constructorului, în momentul înrăutățirii vremii, să asigure impermeabilitatea clădirii. Pot să vă spun că, prin contract, constructorul se obligă să asigure toate reparațiile și daunele produse de intemperii. Firma este Iptanarg Pitești, firmă luată de pe SEAP... Au pus folie pe tot acoperișul, dar aceasta, probabil, nu a fost așezată cum trebuie.”

Directoarea Școlii Speciale din Costești tocmai a picat la examenul pe post

Georgeta Mihaela Savu ne-a dat asigurări că Iptanarg Construct va înlocui, pe cheltuială proprie, stricăciunile cauzate în interiorul clădirii de ploi: instalații electrice, parchet, tavane, zugrăveli etc. Doamna director nu a menționat, însă, nimic de întârzierile mari  ce vor fi cauzate de aceste reparații, întârzieri ce duc, implicit, la imposibilitatea efectuării cursurilor, la intrarea copiilor în clase. Toate acestea nu pot fi contabilizate în bani, așa că nu vor fi plătite de nimeni.
Din nefericire, chiar pentru managerul școlii, săptămâna trecută a sosit cu două vești rele. În afara vizitei neanunțate a președintelui CJ Argeș, Georgeta Savu nu a reușit să obțină nota de trecere la concursul pentru directori, proba scrisă.
Georgeta Mihaela Savu: ”Este o probă pentru care nu se face contestație, este un rezultat pe care mi-l asum…” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea