Ați mai pomenit așa ceva? Un primar din Argeș s-a dat în judecată pe el însuși!

# Pârîtă, în dosar, este și Direcția de Sănătate Publică Argeș

Caz cu totul atipic în județul Argeș, și chiar în țară. Primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, alături de primăria pe care o conduce, s-a judecat, până în primăvara acestui an, cu Direcția de Sănătate Publică Argeș. După ce a pierdut, în primă instanță, procesul, Bebe Ivan a formulat apel, atât împotriva DSP Argeș, dar și împotriva Unității Administrativ Teritoriale Băbana și… împotriva propriei persoane!

Proces cu anomalii, cum doar în Argeș poate fi!...

Vara anului 2014 a venit, în Argeș, cu inundații care au afectat sute de gospodării și au lăsat, pentru multe zile, mii de oameni fără curent electric. Prefectul județului de la acea dată, Mihai Oprescu, a dispus măsuri normale, proporționale cu gravitatea fenomenelor meteorologice: instituirea unui comandament de urgență, alimentarea localităților inundate cu apă potabilă etc. A dispus, de asemenea, efectuarea de analize în aceste localități, pentru a se putea stabili dacă apa din pânza freatică este, sau nu, contaminată. Treabă care s-a întâmplat și în comuna Băbana, situată la loc de frunte în topul localităților sărace din România. Fântânile, inundate de apa ploilor, deveniseră potențiale focare de infecție. Direcția de Sănătate Publică, la dispoziția prefectului, s-a deplasat aici și a recoltat probe de apă. Trebuie menționat faptul că nu primarul localității a solicitat efectuarea acestor probe, ci prefectul județului. Probele au fost recoltate de către inspectorii DSP din mai multe localități, fiind o situație specială, de pericol pentru sănătatea populației.

După ploaie apar ciupercile, după inundație, facturile

Direcția de Sănătate Publică Argeș și-a îndeplnit, conștiincioasă, treaba cu care a fost însărcinată de prefect. Ulterior, pentru a se descărca în contabilitate, a emis factura către client. Doar că, a considerat DSP-ul, clientul nu putea fi decât potențialul beneficiar, adică Primăria Băbana. Așa că, tot era primăria bogată, i-a trimis o ”amendă” de peste 10 milioane de lei vechi. Bebe Ivan, îndărătnic, a refuzat plata, fiind vorba de un serviciu pe care nu în comandase, nici în nume propriu, nici în numele comunei sale. Drept pentru care s-a ajuns la proces. Reclamant: DSP Argeș. Pârâți: Primarul Bebe Ivan, Primăria Băbana și Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Băbana.
În data de 13 noiembrie 2015 (zi cu ghinion!), este emisă Hotărârea nr. 813, care prevede scoaterea din proces a UAT Băbana și a primarului Bebe Ivan, ca persoane lipsite de calitate procesuală pasivă, dar și ”Obligă pe pârâta Primăria Băbana să plătească reclamantei suma de 1060 lei reprezentând contravaloare costuri de prelevare şi analiză a probelor de apă. Obligă pe pârâta Primăria Băbana să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 80 de lei.”

Două aberații la un singur proces. Judecătoria Pitești este de acord…

Instanța decide, deci, că Primăria Băbana este bună de plată, nu cumva efortul DSP Argeș, comandat de prefect, să rămână neremunerat. Nemulțumită de soluția găsită de judecătorii de la Judecătoria Pitești, soluție concretizată prin Hotărârea mai sus menționată, Primăria Băbana, prin primar, formulează apel, ce se va judeca la Tribunalul Argeș. Așadar, apelant este Primăria Comunei Băbana, prin primar Ivan Vasile Bebe. Intimați (pârâți), cine credeți? DSP Argeș, Primarul Comunei Băbana, Ivan Bebe Vasile, și UAT Băbana, prin primar. Chichița este una de procedură, pentru că părțile inițiale, deși scoase din cauză de prima instanță, rămân acolo, ancorate în proces, și nu la apelanți, ci la intimați.
Dar nu acolo era aberația. Aberația era, de la bun început, ascunsă în filele dosarului. DSP Argeș a câștigat, în primă instanță, procesul, invocând, ca și temeiuri legale, H.G 974/2014, art. 50, și H.G. 974/2002, art. 50. Ce preved, oameni buni, acestea?

BOMBĂ!!!

1. H.G. 974/2014 SE REFERĂ LA DESFIINȚAREA SPITALULUI DIN COMUNA GURAHONȚ
2. H.G. 974/2002 SE REFERĂ LA ATESTAREA DOMENIULUI PUBLIC AL JUDEȚULUI ALBA


Mai interesant decât bombele atomice de mai sus este faptul că judecătorul de caz, de la Judecătoria Pitești, ia de bune cele două texte de lege invocate. Le-a citit? Le-a verificat? Nu putem ști. Curios este că, la un moment dat, cineva ar putea cita, ca motivare, un HG care reglementează dimensiunile tampoanelor intime, sau alte chestii fără nicio legătură cu cauza. Există, aici, vreo legătură? Verificăm și revenim!
Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea