Î.P.S. Calinic, pledoarie pentru sucurile naturale

# Î.P.S. Calinic: ”Vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale”

Vă mulțumesc tuturor cititorilor de Tabelete medicale, pe care le scriu tot timpul după miezul nopții până spre ziuă, pentru a vă face bucuria citirii, dar și a aplicării celor citite. Acum, vă rog să citiți de două ori și să recomandați familiei, prietenilor și tuturor cunoscuților, miracolul dătător de viață al sucurilor naturale, pe care trebuie să le folosim pentru însănătoșirea grabnică a organismului nostru.
După cercetările efectuate: „Alimentele cu cel mai ridicat potențial de energie electrică și cea mai mare încărcătură nutritivă de pe planetă sunt fructele,legumele, plantele medicinale, algele, nucile și semințele proaspete, în stare crudă. Acestea sunt alimentele cele mai adecvate pentru organismul uman. Este esențial ca dieta să fie formată, în proporție de 80% din fructe și legume proaspete, pârguite și în stare crudă. Aceste produse naturalesunt purtătoare ale forței vitale. Ele sunt încărcate de energie, enzime, vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți, zaharuri simple, apă, electricitate și multe altele, fructele și nucile sunt cele mai adecvate pentru consumul alimentar. Rețineți: tractul gastro-intestinal al omului este 12 ori mai lung decât coloane vertebrală, în timp ce tractul gastro-intestinal al erbivorelor este de 30 de ori mai lung decât coloana lor vertebrală. De asemenea, erbivorele au stomacul din mai multe camere (patru), deoarece fibrele vegetale sunt mult mai greu de descompus decât fibrele din fructe.” [1]
După ce dr. Robert Morse face un excurs de specialitate pentru a ne pregăti ca să primim cu deschidere și bucurie noul stil de viață și noua dietă alimentară, el ne arată, că: „Fibra din fructe este cea mai ușor digerabilă de tractul gastro-intestinal uman, ceea ce menține pereții intestinali în stare de curățenie.
Deoarece, încărcătura energetică a fructelor este cu mult mai superioară celei din legume, puterea de susținere a sistemului nervos este mult mai mare...în reconstrucția unui organism epuizat.”[2]
Cine dorește să afle mai mult decât vom descrie noi despre sucuri din fructe și legume crude se poate informa din literatura de specialitate, care are ca autori pe Norman W. Walker[3], Paul Bragg, Herbert M. Shelten, Bernard Jensen[4], pentru a aminti sumar câțiva dintre pionierii și susținătorii consumului de sucuri pentru menținerea sănătății organismului nostru.
Și mai bine, dacă sunteți sănătoși, dacă se consumă suc proaspăt din fructe crude, organismul se va fortifica și mai mult, astfel, intestinele se vor menține în stare optimă de sănătate.
Oamenii de știință în domeniul medicinii „recomandă consumul zilnic a două până la patru pahare de 300 gr de suc din legume și fructe, asociat cu o dietă compusă din produse naturale crude. Cel mai potrivit moment pentru a consuma sucuri proaspete este imediat după ce au fost preparate.”
În caz de lipsă de timp sau lenevie plictisitoare, se poate prepara suc și pus în sticle la frigider, în doză pentru o zi, dar să nu treacă de două zile, uitat, că nu mai folosește la nimic.
În viitor vom scrie și despre postul ținut doar cu sucuri.
Să nu uităm:
1. Sucurile aduc avantaje excepționale pentru organismul nostru;
2. Sucurile stimulează activitățile cerebrale, nervoase;
3. Sucurile sunt marii purificatori ai organismului;
4. Sucurile reconstruiesc structura organismului, în special țesutul conjunctiv, osos și muscular.
Și acum, câteva rețete de sucuri:
Suc de struguri: preparați sucul folosind și semințele și codițele.
Efecte: oprește dezvoltarea tumorilor! Stimulează activitatea limfatică; elimină radicalii liberi; susține eliminarea toxicității din organism, inclusiv a celei produse de metale grele și minerale. Fortifică sistemul cardiovascular.
Suc de mere.
Efecte: fiind un suc cu conținut enzimatic bogat, susține astfel digestia; furnizează aminoacizi, elimină radicalii liberi, fortifică organismul.
Sucuri din combinații de legume:
- Morcovi + sfeclă + pătrunjel;
- Morcovi + sfeclă + spanac;
- Morcovi + muguri de lucernă + pătrunjel;
- Morcovi + spanac + țelină + pătrunjel;
- Iarbă de grâu + muguri de lucernă;
- Sucuri de varză și crucifere sunt extrem de benefice în afecțiunile cancerigene.
Efectele acestor combinații:
- Fortifică ficatul, rinichii, glandele suprarenale;
- Furnizează organismului: calciu, magneziu, potasiu și sodiu;
- Au un bogat conținut de clorofilă (sânge vegetal sau sânge verde) care purifică sângele și sistemul limfatic.
Subliniem: „Clorofila reprezintă unul dintre cei mai buni detoxificanți chimici și de metale grele care se găsesc în natură.”[5]
Așadar, la lucru, cu hărnicie pentru pregătirea sucurilor proaspete, din fructe și legume pentru întărirea și detoxificarea organismului nostru!
Cât mai repede și statornic, cu atât mai bine!
Calinic Argeșeanul (eparhiaargesului.ro)

___________________________________________________
[1] Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 331.
[2] Idem, pag. 331.
[3] The complete book al fresh vegetables and fruit juices.
[4] Juicing therapy și Juicing de Michael T. Murray.
[5]Ibidem, pag. 333.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea