Vizită de lucru la șantierul noului spital din Mioveni

# Ion Georgescu, primarul orașului: Sperăm, de la actualul guvern, de la viitorul guvern, să primim sprijin financiar. Oricum, spitalul se va face! # Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 68 milioane de euro, dintre care  peste 2 milioane de euro au fost deja plătiţi constructorului.

Spital de ultimă generație la Mioveni, spital ce se ridică, zi de zi, sub supravegherea atentă a primarului orașului, Ion Georgescu. Un spital cu instrumente medicale de ultimă generație, cu circuite corecte, care vor putea ține departe infecțiile intraspitalicești. Alesu local a ținut, săptămâna trecută, să facă, alături de reprezentanții presei, pentru informarea publicului, un tur al șantierului. Care șantier arată bine, se muncește mult și cu spor, iar până la sfârșitul lunii se dorește turnarea plăcii peste parterul edificiului. Edilul din Mioveni nu a negat că are emoţii cu privire la asigurarea finanţării obiectivului vizat, mai ales că este vorba de bani foarte mulți.

Ion Georgescu: ”Vorbim, aici, de o investiție foarte mare. Am alocat și vom aloca, și în exercițiile financiare viitoare, sume pentru finanțare. Sperăm însă, de la actualul guvern, de la viitorul guvern, să primim sprijin financiar. În cel mai pesimist caz, care însă nu se va întâmpla, vom contracta un împrumut și vom finanța întreaga sumă. Oricum, spitalul se va face! Mă tot gândesc la faptul că Guvernul ar trebui să încurajeze un oraş de provincie care s-a înhămat la un asemenea proiect. Apoi, sper că nu au uitat că la Mioveni se află Dacia, care asigură 4,5-5% din PIB. Altor oraşe li s-au acordat fonduri consistente, Mioveniului, niciodată. Cred că merită şi oraşul Mioveni, comunitatea de aici, ajutorul Guvernului. Acest spital deserveşte nu doar platformele Dacia, unde lucrează 25.000 de angajaţi din întreg judeţul, ci şi 100.000 de locuitori din Mioveni şi localităţile limitrofe.”
Motivele pentru deschiderea unui spital în orașul Mioveni:
- cererea în continuă creștere de servicii medicale prompte, de înaltă calitate și probitate profesională cu echipamente de ultima generație și medici foarte bine pregătiți;
- condiții deosebite de cazare;
- creșterea nivelului de trai și a speranţei de viață a populației;
- oferirea de locuri de muncă pentru personalul medical din Mioveni.
Calitatea serviciului medical depinde și de echipamentul de diagnostic și tratament folosit.
Ïn prezent, pe langă expertiza medicului, există și posibilitatea diagnosticării computerizate, iar din această perspectivă spitalul va avea echipamente medicale de ultimă generaţie pentru investigaţii imagistice High Tech, dintre care amintim:
1. Angiograf – echipament Angiografie digitală;
2. RMN – echipament Rezonanţă Magnetică Nucleară;
3. CT – echipament Computer Tomograf;
4. Rx – echipament digital de Radiologie;
Achiziționarea unor echipamente performante este foarte importantă datorită urmatoarelor beneficii:
• productivitate crescută;
• pot lucra mai repede decât creierul uman;
• reducerea timpului de diagnosticare;
• rata redusă a erorilor;
• sistemul poate achizitiona cunosțintele necesare sub forma de bază de date;
• pot lucra oricând și în orice zi;
• informația stocată este disponibilă oricand, în funcție de necesitățile celui care utilizează aparatul;
• flexibilitate;
• stocarea unui volum enorm de informații, care pot fi folosite și mai târziu.
Aparatura informatizată sofisticată reprezintă, fără discuție, un avantaj în diagnosticarea corectă a pacientilor dar și în creșterea ariei de acoperire a serviciului medical (telemedicina este în primul rând benefică populațiilor izolate, care, din cauza stării de sănătate sau costurilor ridicate de transport nu pot beneficia de un consult față în față cu medicul specialist).

Valoarea obiectivului de investiții

• Valoarea totală a obiectivului de investiţii „Spital orăşenesc Mioveni” este de 302.519.200,14 lei inclusiv TVA (68.443.257,95 euro inclusiv TVA)
• Valoarea cumulată a echipamentelor medicale si nemedicale este de 125.917.126,8 lei inclusiv TVA.
• Durata lucrărilor de execuţie a Spitalului Orăşenesc Mioveni este de 36 de luni.

(S.V.)

Click AICI pentru a vizualiza structura funcțională propusă pentru spital

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea