Dosarul ”Consultanța” și-a consumat, vineri, primul termen pe fond

# A început exodul primarilor din Argeș spre Înalta Curte!

Cel mai mare dosar instrumentat de către DNA, la nivel național, din punct de vedere al numărului de aleși locali implicați, a ajuns, vinerea trecută, la primul termen de judecată pe fond.
Este vorba despre celebrul dosar ”Consultanța”,  în care 43 de primării argeşene au încheiat contracte de consultanţă cu firmele deţinute de Mircea Drăghici. Constantin Nicolescu, la acel moment preşedinte al Consiliului Judeţean, şi Mircea Drăghici ar fi pus la cale obţinerea unor foloase personale prin determinarea edililor să încheie contracte de consultanţă cu firmele precizate în dosar.

Uite înregistrarea, nu e înregistrarea. E ilegală! Ba nu!

Jocul de-a legalitatea – sau nu – înregistrărilor din dosar este departe de a se fi sfârșit. Pentru că miza este mare, dosarul fiind alcătuit, în bună parte, pe seama acestor înregistrări. În respectivele fișiere audio, Constantin Nicolescu este redat când îi sună pe primarii târâți în această cauză, solicitându-le să semneze contracte de consultanță cu firma actualului deputat PSD Drăghici. De multe ori, fostul președinte al CJ Argeș menționa, la telefon, că îl are alături pe Mircea Drăghici, îndemnându-i pe primari să îl contacteze pe acesta.
Dacă, inițial, judecătorul de Cameră Preliminară a admis ca înregistrările să fie eliminate din dosar, ulterior, ICCJ revine asupra ideii: „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva încheierii nr. 287 din 6 aprilie 2016, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 4215/1/2015. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată. Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Drăghici Mircea Gheorghe, Oană Onela Carmen, Catană Aida Petronela, Cernătescu Gheorghe şi Iatagan Constantin privind interceptările şi înregistrările comunicaţiilor efectuate în baza mandatului nr (…) emis de ÎCCJ cu referire la rechizitoriul nr (…) al DNA Piteşti. Menţine restul dispoziţiilor încheierii. Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Ivan Vasile Bebe, Cioflan Iulian, Catană Aida Petronela, Voicu Dumitru, Tarbă Mihai Gheorghe, Secăreanu Dumitru, Ene Florea, Ibric Marian, Matei Gheorghe, Nicolescu Constantin, Andrei Nicolae, Oană Onela Carmen, Rizea Florian, Dochinoiu Niculaie, Pătraşcu Gheorghe, Marin Ion, Luca Ion şi Drăghici Mircea Gheorghe împotriva aceleiaşi încheieri...”

Primul termen pe fond, prima amânare

Numeroși primari au ținut să fie prezenți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, vineri, la priul termen pe fond. Atât cei prezenți, dar mai ales cei absenți, și-au trimis avocații. Câteva primării din zona de nord a județului au apelat la serviciile celebrului avocat Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne al României. Cu toții s-au întors, spre casă, prin aglomerația infernală din Militari, fără nicio rezolvare, fără nimic nou. Pentru că, așa cum se întâmplă adesea, la primul termen s-a solicitat -  și s-a obținut cu ușurință – o amânare. Mulți dintre aleșii locali se gândesc, déjà, și la o a doua amânare, în așteptarea unui legislativ diferit, în așteptarea unui alt govern, în așteptarea altor reglementări legislative, mai favorabile.
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie, tot într-o zi de vineri.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea