Primăria Pitești dă câteva miliarde pentru achiziția a 75 de calculatoare la 5.000 de lei bucata

# Să fie criză, dar nu pentru toată lumea! # Culmea culmilor! În hipermarketurile din Pitești nu există calculatoare atât de scumpe!

Dacă tot s-a apucat de amenajarea și reabilitarea exterioară a sediului, Primăria Pitești nu neglijează, iată, nici starea materială… interioară. Edilii au ajuns la concluzia că tehnica de calcul din dotare este depășită și este imperios necesară a fi schimbată. Este vorba de 75 de calculatoare. Așadar, obiectul contractului este justificat astfel: ”Achizitia produselor este necesara pentru inlocuirea calculatoarelor vechi, uzate fizic si moral , in scopul imbunatatirii productivitatii muncii angajatilor si sporirea vitezei de lucru. Valoarea totala estimata este de 312.500,00 lei fara TVA.”

Deci, pentru un singur calculator se vor cheltui 4166 lei fără TVA, adică fix 5000 de lei, cu TVA inclus, pe bucată. Chiar performante, la banii aceștia. Ca o curiozitate, în supermarketurile din Pitești, nu există calculatoare atât de scumpe. Și atunci, de unde le va cumpăra Primăria?
Explicația nu poate fi decât una: prețul este unul estimat, un preț de pornire pentru ofertanți, preț ce poate scădea, uneori destul de mult, după caz, la adjudecarea contractului.
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea