Primarul din Stolnici a câștigat, definitiv, procesul cu consilierul Gălățeanu

În sfârșit, circul instrumentat, jalnic, în justiție, de fostul candidat la funcția de primar al comunei Stolnici s-a terminat. Cum era și normal, s-a terminat, definitiv și irevocabil, în favoarea actualului primar, Sevastian Pupăză Roșu, căruia cetățenii din localitate i-au acordat, cu o amplă majoritate, încrederea pentru încă patru ani.
Consilierul local Marius Gălățeanu, fost candidat, din partea PNL Argeș, la primăria Stolnici a contestat rezultatul alegerilor din vară la Judecătoria Costești. Motivul a fost unul de neconstituționalitate. Adică modelul adoptat, la sistem național, de alegere a primarilor într-un singur tur, este unul neconform cu legea primă a țării, conform nemulțumirii acestuia.
Pe  data de 22 iunie, Judecătoria Costești validează în funcţia de primar al comunei Stolnici pe PUPĂZĂ ROŞU SEVASTIAN, și respinge contestaţia şi cererea de intervenţie principală în interes propriu formulată de către Gălățeanu Marius-Emilian, ca inadmisibile. Instanța locală respinge și cererea de sesizare a Curtii Constituționale cu excepția de neconstituționalitate, invocată de către Găleteanu Marius-Emilian, ca inadmisibilă.
După finalizarea epopeii juridice de la Costești, Marius Gălățeanu a formulat apel la Tribunalul Argeș, obiectul cauzei fiind ”Validare primar”. Ulterior, primarul în funcție, Sevastian Roșu Pupăză, a depus jurământul. Legislația în vigoare - și hotărârea judecătorească (executorie) de la Costești – îi permiteau, așa că edilul nu a mai așteptat finalizarea jalnicei scheme orchestrate de candidatul PNL. În data de 12 octombrie, instanța suspendă judecarea apelului.

Sevastian Pupăză Roșu a câștigat, definitiv, procesul de la Tribunal

Suspendarea dictată de Tribunalul Argeș a lăsat, practic, în suspensie, o pronunțare definitivă a instanței. Primarul Sevastian Roșu Pupăză a cerut reluarea procesului, tocmai pentru a-l putea finaliza. Iar instanța, dintr-un singur termen, în data de 26 octombrie, pune punct mascaradei, respingând apelul lui Gălățeanu ca nefondat.
Sevastian Pupăză Roșu, primar, Stolnici: ”Eu am solicitat redeschiderea procesului. Lucrurile neterminate pot duce la interpretări, iar în acest caz nu își aveau rostul. Domnul Gălățeanu a lăsat lucrurile neterminate, poate este o trăsătură specifică  a domniei sale, nu știu. Mie, însă, nu îmi plac lucrurile neterminate. Am cerut repunerea pe rol a cauzei și, după cum ați văzut, instanța – a doua instanță, ca și prima dealtfel – mi-a dat, în totalitate, dreptate. Doar că, toate aceste câștiguri, înseamnă drumuri, înseamnă timp, înseamnă consum de energie. Sunt mulțumit pentru faptul că s-a terminat. Acum, îmi pot dedica tot timpul asupra a ceea ce avem de făcut aici, în comună, pentru că oamenii nu m-au votat să mă judec cu Gălățeanu, m-au votat pentru a fi un bun administrator local.”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea