Șeful Direcției Agricole a vorbit de subvențiile pentru achiziția de berbeci. Apoi pentru achiziția de tauri

# Bebe Ivan, primarul din Băbana: ”Ce dracu', suntem la horoscop?!...”

Ședința de Colegiu Prefectural desfășurată, săptămâna trecută, la Topolveni, a inclus și o informare susținută de șeful Direcției Agricole Argeș, Lulu Vasilescu. Acesta a vorbit de programele aflate în derulare, de achiziție subvenționată, pentru fermieri, de berbecuți, junici și tăurași de rasă.
Lulu Vasilescu: ”Toate județele din partea de sud a țării au probleme cu genetica. Dacă marile ferme au rezolvat această problemă, micii fermieri sunt cu mult în urmă. De aceea, Ministerul Agriculturii a venit în întâmpinarea îmbunătățirii nivelului genetic prin programe specifice. La nivelul județului Argeș, suma alocată pentru berbecuți a fost de 2500 de lei/exemplar. Au fost achiziționate 60 de capete în 7 ferme de animale. O altă hotărâre, venită imediat ulterior, aflată în plină derulare, este cea care încurajează achiziția de junici și tăurași, animale selecționate, cu  un potențial genetic superior. Prețul acestora, ca și în cazul berbecuților, este subvenționat. Toate informațiile pot fi găsite pe site-ul Direcției Agricole.”
Spre deliciul celor prezenți, primarul din Băbana, hâtru, auzind de berbeci și tauri, a întrebat, cu nevinovăție: ”Ce dracu', aici suntem la horoscop?!...” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea