Viceprimarul din Corbi, judecat penal pentru două plute tăiate dintr-un pârâu

Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!

În 2015, câțiva muncitori – beneficiari ai Legii ajutorului social, trimiși de primărie să facă ordine și curățenie în comună, s-au chinuit să curețe albia unui pârâu din localitate, tăind cele câteva sălcii care putreziseră de pe malul acestuia. Firul de apă se umfla de la ploi și, neavând pe unde curge, inunda, de obicei, un drum local, îngreunând accesul sătenilor. După ce au tăiat tulpinile putrede, oamenii le-au depozitat pe o rezervă de teren din imediata vecinătate. Pentru fixarea albiei, în aceleași zile, au fost plantați alți arbori. Doar că, facerea de bine, e... dosar penal! Un vecin binevoitor a pus mâna pe telefon și a anunțat poliția. Organul de cercetare s-a deplasat la fața locului și a  constatat faptul că masa lemnoasă (deși era vorba, așa cum am mai scris, doar de o masă cavernoasă, nu și lemnoasă) a fost tăiată fără a fi fost marcată, în prealabil, de specialiștii ocolului silvic. Drept pentru care, viceprimarului - cel care se presupune că a dat ordinul de tăiere a putreziciunilor, dar și celui care a pus uscăturile la pământ, le-a fost începută o mândrețe de urmărire penală.

 

Mafia lemnului, aproape eradicată!...

Sesizați că pădurile României dispar cu repeziciune, polițiștii din Domnești au sărit să apere sărăcia și nevoile și neamul care îi plătește. Drept pentru care, la fața locului, au întocmit proces verbal, dând dovadă astfel de o eficiență ieșită din comun în prinderea răufăcătorilor. S-a luat decizia înaintării unei propuneri de urmărire penală către procuratură. Mai mult, de la Ocolul Silvic s-a deplasat și un specialist în măsurători, care a stabilit și numărul de metri cubi de masă lemnoasă pusă la pământ, dar și o estimare a valorii lemnelor: 2.000 lei + TVA.
Întrebat fiind, la momentul respectiv, edilul localității ne-a declarat că nimeni nu a vrut să ia, nici GRATIS, sălciile putrede de pe marginea drumului. Pentru că nu aveau nicio valoare energetică.  Cât despre valoarea stabilită de organele de cercetare, nu putem decât să ridicăm din umeri. Pentru că este aberantă. Cu 2000 de lei îți cumperi un camion de lemn de esență tare, nu două-trei trunchiuri putrede și goale, în interior, de salcie. Bietele lemne ar fi putut valora atât doar dacă, în gaura din trunchi, s-ar fi ascuns o oală cu galbeni, ca în poveștile copilăriei.
În fine, în vara acestui an, fără a fi chemat niciodată la vreo declarație în fața procurorului de caz, viceprimarul comunei Corbi a ajuns, vrând-nevrând, judecat penal la Curtea de Argeș. Judecătoria de aici ”constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 458/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii ALDEA DAN şi TĂNASE SORIN.”
După cum se vede, progrese mari pentru prinderea și pedepsirea celor ce au făcut ca pădurile noastre virgine să dispară!... Și două plute…
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea