Lovitură spectaculoasă, de peste 100 miliarde lei vechi, dată de primarul din Poiana Lacului

Primar de cinci mandate, toate adjudicate fără drept de apel, Ion Dumitrache a demonstrat, și în vara acestui an, că este apreciat de locuitorii din Poiana Lacului. Deși mulți se relaxează după ce câștigă alegerile, noul – dar vechiul – primar al comunei turează, iată, motoarele încă de la început. Drept pentru care a reușit, în prima parte a lunii noiembrie, să semneze, la Ministerul Dezvoltării, un contract de finanțare nerambursabilă de circa 2 milioane de euro. O sumă ce se ve vedea, imediat, în contul de bunăstare al localității sale. Primarul mai vânează, spre sfârșitul acestui an, o finanțare asemănătoare, care ar putea să resolve, odată pentru totdeauna, problema asfaltului din Poiana Lacului.
Ion Dumitrache: Am semnat, zilele trecute, un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Valoarea acestuia este de aproximativ 2 milioane de euro, sumă fără TVA. Este vorba de 9,5 kilometri de drumuri avizate pentru asfaltare. Contractul este alocat pe durata a trei ani, sperăm să începem cât de curând. Urmează procedurile legale de achiziție. Discutăm, aici, de 27 tronsoane de drumuri. Mai avem un proiect pe care sper să îl prindem în prima sesiune, de 5 kilometri. Apoi, putem spune că am asfaltat aproape toată comuna. Este vorba, la acest al doilea proiect, de încă un milion de euro, sumă nerambursabilă.
În perioada 2017-2019 vor fi asfaltate urmatoarele drumuri şi uliţe comunale, conform CONTRACTULUI DE FINANŢARE NR. 683/26.10.2016 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi UAT Poiana Lacului:
# Uliţa Cătunaşi (la Durlaci) L=459m
# Uliţa Cătunaşi (Moţoi-Mincu) L=565m
# Uliţa Dealul Oraşului (la Marineşti) L=159m
# Uliţa Dealul Oraşului (la Gogoşari) L=331m
# Uliţa Dealul Viilor (la Măican) L=369m
# Uliţa Dealul Viilor (Pârciu) L=588m
# Uliţa Samara (spre Rogozea) L=165m
# Uliţa Dinculeşti (la Cimitir) L=466m
# Uliţa Dinculeşti (la Mincu) L=197m
# DC 161 Catunaşi (de la Moara la Diaconu) L=427m
# Uliţa Negoieşti (la Badiceanu) L=379m
# Uliţa Negoieşti (la Cimpoaca) L=270m
# Uliţa Poiana Lacului (Negrea la Diaconu Marinel) L=83m
# Uliţa Poiana Lacului (Negrea la Moara) L=150
# Uliţa Poiana Lacului (Negrea la Mihai Gheorghe) L=125m
# Uliţa Poiana Lacului (Negreala Tatila) L=448m
# Uliţa Paduroiu din Vale (la Ghioroaie) L=279m
# DC 167 spre Bondoci L=872m
# Uliţa Samara (la Catalan) L=396m
# Uliţa Samara (la Monument) L=496m
# Uliţa Samara (sub coasta spre Distilarie) L=1686m
# Uliţa Poiana Lacului (la Barlan) L=109m
# Uliţa Poiana Lacului (la Baba) L=94m
# Uliţa Poiana Lacului (Teiusu) L=68m
# Uliţa Poiana Lacului (spre Marmota) L=87m
# Uliţa Poiana Lacului(la Sula) L=99m
# Uliţa Poiana Lacului(la Serban) L=197m

Primarul localității spune că a trecut vremea în care politicienii - și mai ales edilii – pot rezista numai cu gura mare, fără realizări însă.
Ion Dumitrache: Nu mai merge cu gura mare. Acum, oamenii judecă mai așezat. Dacă eu am promis că aduc trei milioane de euro în comună, la finalul mandatului voi avea aduse, poate, șase. Pentru că, altfel, oamenii ne taxează la vot. Nu aș fi rezistat, din 2000, ca primar, dacă nu mă țineam de promisiuni, și chiar dacă nu le depășeam.  Prefer - și așa chiar am și procedat – să promit că fac mai puțin și să fac, în realitate, mult mai mult.

Sponsorizare de la Petrom pentru reabilitarea unui parc din comună

Pentru reabilitare parcului ”Dumbrava”,  situat în centrul comunei Poiana Lacului, s-a acordat din partea societății OMV PETROM SA sponsorizare în valoare de 67.500 LEI conform contract nr. DA45/25.07.2016.
Ion Dumitrache: Ne apucăm, în viitorul apropiat, de amenajarea parcului, cu sprijinul unui generos sponsor, o firmă care ne ajută întotdeauna.

Ion Dumitrache: ”Dan Bica e bun pentru că nu e deloc șantajabil!”

Cum, în perioada  aceasta, nu se poate și fără puțină politică, l-am întrebat pe edilul șef din Poiana Lacului cum vede situația alegerilor care se apropie cu pași repezi.
Ion Dumitrache: ”Pe aici, prin comună, nu prea au trecut mulți parlamentari. Pe la mine prin birou, aproape niciunul. Mai venea Tămagă, prin centru, în campanie, veșnic tânăr și ferice, și promitea de toate, însă n-a făcut mare lucru. În rest… Dumnezeu cu mila.”
Întrebat însă de actualii candidați ai PNL, surprinzător, edilul a avut cuvinte de laudă: ”Pe Dan Bica îl cunosc foarte bine și îl susțin necondiționat. Cu domnul Bica mă cunosc din anul 2000 și a fost, pentru mine, o curea de transmisie între  această localitate și București. Este printre puținii oameni căruia nu i se poate reproșa mai nimic. E bun pentru că nu e, deloc, șantajabil. Nu are afaceri, n u este implicat în niciun scandal. Și Iani Popa e bun, îl susțin și pe acesta de asemenea.”
Laurențiu STOICA

Click AICI pentru vizualizare document

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea