La Bascov se lucrează intens la finalizarea lucrărilor de investiții

La doi ani după inundaţiile devastatoare care au lovit Bascovul, continuă lucrările de remediere a infrastructurii afectate de apele dezlănţuite.
Majoritatea drumurilor şi podurilor care au suferit avarii în urma potopului din iulie 2014 au fost reabilitate şi reparate în perioada imediat următoare calamităţilor, având prioritate cele care deserveau mai multe familii şi de care depindea accesul la zeci de gospodării.
În cursul lunii octombrie, au fost demarate lucrările de construire a unui pod pe Aleea Constantinescu, pod care asigură locuitorilor accesul la proprietăţile aflate de cealaltă

parte a pârâului ce străbate zona, dar şi la cele câteva locuinţe. Podul a fost construit pe structură metalică, cu gabioane, pentru scurgerea apei fiind achiziţionat un uriaş tub metalic, montat sub pod.

Se lucrează în ritm alert la canalizarea de pe strada Serelor

Proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare derulat de administraţia locală a comunei Bascov, în parteneriat cu Apă Canal, se apropie de final. În această perioadă se lucrează la foc continu la introducerea conductelor de canalizare pe strada Serelor, în zona industrială a comunei, aceasta fiind ultima etapă din marele proiect finanţat din fonduri europene. Prin proiectul „Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelei de distribuție și rețelei de canalizare în aglomerarea Pitești, localitățile Merișani și Bascov”, din cadrul amplului proiect de investiții „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județul Argeș” cofinanțat din Fondul de Coeziune prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu 2007-2014, au fost realizate investiţii după cum urmează: reabilitarea pe o lungime de aproximativ 1,4 km a rețelei de distribuție; extinderea rețelei de distribuție a apei pe o lungime de aproximativ 5 km; extindere cu aproximativ 20 km a rețelei de canalizare pe 25 de străzi și racordarea consumatorilor la rețea, precum și construirea a 9 stații de pompare apă uzată.
De asemenea, tot în această perioadă se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare pe strada Trandafirilor, din zona Baloteşti, investiţie finanţată de această dată din bugetul local.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea