Chiar în Cetatea Unirii, de 1 Decembrie, primarul din Băbana, Bebe Ivan, confundat cu primarul din Alba Iulia

Bebe Ivan, neobositul primar al comunei Băbana, a participat, săptămâna trecută, chiar în Cetatea Unirii, îmbrăcat în costum popular, la manifestările sărbătorești de aici. Manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României au debutat joi, la Alba Iulia prin intonarea Imnului Național și printr-un ceremonial de depuneri de coroane la statuile lui I. I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.
O paradă spectaculoasă cu 600 de militari, transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, a fost organizată de 1 Decembrie la Alba Iulia. Localnicii și turiștii au primit 8 000 de porții de fasole cu cârnați, au anunțat autoritățile locale.
Bebe Ivan, primarul din Băbana, a simțit nevoia să fie, de 1 Decembrie, în inima țării, așa că a plecat, cu mașina, direct la Alba Iulia.
Bebe Ivan:  ”A fost uluitor. Vreme bună, mâncare bună, spectacol înălțător, toate au fost nemaipomenite. Cei de aici ne-au dat să mâncăm, iar în apropierea tuciului în care se prepara fasolea m-am întâlnit cu maestrul Bosnea. M-am întâlnit, deasemenea, cu mulți argeșeni aici, chiar și cu o grupă destul  de mare de copii din Curtea de Argeș. Micuții, văzându-mă îmbrăcat în costum popular, l-au întrebat pe profesorul lor: dânsul este Mircea Hava? (primarul din Alba Iulia, n.n.). Iar când profesorul le-a răspuns că sunt primarul din Băbana, din Argeș, s-au holbat și mai tare.”
”Marea Unire a Bucătarilor”, cu alte cuvinte masa populară, spectacolul de muzică populară ”Cânt și suflet românesc”, o conferință REPATRIOT, un concert al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, din Chișinău, Republica Moldova, un recital al Andrei și trupei Zdob și Zdub, iar, la final, spectacolul pirotehnic Emotion Romania  s-au numărat printre multele alte manifestări care au avut loc de Ziua Națională la Alba Iulia.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea