Anca Vlad, cea care a pornit, din Argeș, afacerea farmaciilor Catena, arată cât este de bogată!

# Femeia de afaceri a cumpărat un brad cu… 127.500 euro!
Săptămâna trecută a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de ”Salvaţi Copiii România”, în beneficiul a mii de copii aflaţi în sărăcie şi în risc de abandon şcolar. Gala a ajutat la strângerea sumei de 520.000 de euro din licitaţia celor 27 de brazi creaţi special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă şi din sponsorizări. Suma obţinută este dublă faţă de cea colectată în anul precedent, când s-a reuşit strângerea sumei de 250.000 euro, care a fost investită în educaţia a 2.560 de copii.
Cea mai mare sumă licitată a fost pentru bradul creat de Cătălin Botezatu şi Şcoala Metropolitană ARC – 127.500 euro, brad achiziţionat  de Anca Vlad (Catena). Acesta este un record în istoria celor 16 ediţii ale festivalului. Povestea acestui brad este în sine cea a unui miracol: este un brad al copilăriei şi al viselor din care aceasta este plămădită. ”Bradul pe care l-am conceput pentru această seară de magie este unul care ne arată copilăria aşa cum trebuie ea să fie pentru fiecare copil: una a poveştilor, a sincerităţii, a iubirii. Mă bucur enorm că magia bradului va ajunge acolo unde trebuie, la copiii care au nevoie”, a declarat designerul Cătălin Botezatu.
Anca Vlad a pornit cu o mică afacere de distribuție de produse cosmetice, după 1990. Fondează firma mamă, Fildas Trading, în 1993, distribuitor de medicamente, fără a avea, câțiva ani din acel moment, farmacii proprii. În 1999 începe să dezvolte lanțul de farmacii Catena. În același an, Anca Vlad achiziționează Argeșfarm, care oferea 60 de spații farmaceutice din județ la pachet, 30 dintre acestea fiind în zone rurale.
Lanțul Catena s-a extins, an după an, ajungând, în momentul de față, la aproape 600 de farmacii, pe întreg teritoriul țării.
Anca Vlad  a preferat zona Pitești și atunci când și-a ales echipa de conducere. Directorul general al grupului Catena este piteșteanca Alina Marinescu, absolventă a Facultății de Farmacie din București. La Fildas Trading, director general este tot un piteștean,  medicul Dragoș Mihai, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova.
Gestul celei mai puternice femei de afaceri din zona farma este unul salutar, banii fiind, de fapt, o donație adresată unei cauze nobile!
Andreea STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea