Procesul pentru platforma industrială dintre Curtea de Argeș și Valea Iașului se prelungește

# După un an în care a așteptat completarea raportului de expertiză # Primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu, a înlocuit expertul desemnat de instanță

Procesul pentru revendicarea platformei industriale a zonei Curtea de Argeș se prelungește din motive de ... expert. Mai exact, din cauza faptului că, după un an de așteptare, expertul desemnat să tragă câteva linii cu niște culori diferite, nereușind asemenea performanță, la cererea primarului din Valea Iașului, a fost schimbat.

La sfârșitul anului 2015, expertul desemnat prin tragere la sorți de instanță, Gabriela Istrate, a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză solicitat. Raportul a stârnit nemulțumirile ambelor tabere, care, așa cum se procedează, au formulat obiecțiuni. Printre acestea, s-a cerut – iar judecătorii au încuviințat – o schiță în care, cu două culori distincte, să se demarce hotarul actual, dar și cel propus, pentru a se vedea, exact, despre ce diferențe de teritoriu e vorba. Doar că… expertul desemnat nu s-a  grăbit  la fel de mult ca și ceilalți participanți la proces. Așa că, deși venise iarna, încă nu a găsit carioca roșie, spre nemulțumirea primarului din Valea Iașului.
Nicolae Barbu, primar Valea Iașului: ”Nu a depus completarea cerută de noi, de aproape un an, pentru că, încă… nu a găsit culorile. Am solicitat înlocuirea acesteia, a fost desemnată  altă persoană. Așteptăm să facă treabă serioasă și mult mai repede decât în primul caz…”
Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică, aici aflându-se platforma industrială a orașului, cu marii ei agenți economici, în frunte cu Fuchs. În joc este o suprafață de 140 ha. În plus, pe lângă  zona industrial  a municipiului, pe care Primăria Valea Iașului o cere în instanță, dacă va avea câștig de cauză, vor trece către comuna învecinată și gospodăriile de pe strada Vasile Lupu, împreună cu cele aflate vizavi de Electroargeș, dar și cu cele de pe partea dreaptă a străzii Fântânele, până la podul către Valea Danului.
Următorul termen fixat de magistrații Tribunalului Argeș este 30 ianuarie 2017.
Andreea STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea