Gala de excelență ”10 pentru Argeș” și-a desemnat câștigătorii

Vineri, 16.12.2016, Consiliul Județean Argeș a organizat prima ediție a Galei de Excelență “10 pentru Argeș”, un eveniment de marcă în cadrul căruia sunt evidențiate, apreciate și valorificate munca, performanța și rezultatele deosebite.  “Gala de excelență - 10 pentru Argeș reprezintă un prilej de a aduce la un loc elitele județului Argeș. Prin acest eveniment, în premieră, dorim să aducem recunoașterea și recunoștința valorilor județului Argeș, respectiv a personalităților care, prin activitatea lor în anul 2016, au contribuit la promovarea și dezvoltarea județului. Și, din fericire, județul nostru are multe astfel de valori și elite care, din diferite motive, până acum nu au fost cunoscute sau a căror activitate nu a fost suficient de mediatizată dar care au adus plus valoare la nivel național și internațional județului Argeș” - președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

Premiul de excelență al Anului 2016 a fost acordat academicianului Gheorghe Păun
Pe 1 Decembrie a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler. Academicianul Gheorghe Păun a onorat cu multe titluri, printre care şi cinci de Doctor Honoris Causa, două primite în afara României, cetăţean de onoare al judeţului Argeş (2007), este singurul academician cu domiciliul în judeţ (la Curtea de Argeş). Cel mai citat informatician român, inclus de ISI în categoria „highly cited scientist”.
# În februarie 2016 a fost înfiinţată International Membrane Computing Society (IMCS), iar Gh. Păun a fost ales preşedinte de onoare al societăţii.
# În octombrie-noiembrie 2016, a întreprins o vizită în China, unde a ţinut lecţii de informatică teoretică studenţilor masteranzi şi doctoranzi şi a conferenţiat despre calculul membranar în mai multe universități din China, unde a primit și un titlu de profesor onorific.
# Pe 1 Decembrie a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.
# La 8 decembrie a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Vest din Timişoara.

DOMENII:
# SPORT:
Câștigător a fost desemnat MARIAN POPESCU, preşedinte Fundaţia Aeromodelismul Românesc.
Cu o carieră sportivă impresionantă, despre Marian Popescu trebuie spus că a are 144 titluri de campion naţional la diverse clase de aeromodele, 4 titluri de Campion European, individual și cu echipa, clasele F1A și F1E, 2 medalii de argint la Campionatele Europene clasele F1B și F1E, 2 titluri de Campion Mondial cu echipa naţională la clasa F1E, 1 medalie de argint la Campionatul Mondial clasa F1E, 1 medalie bronz la Campionatul Mondial clasa F1A cu echipa națională, 6 titluri de Campion al Cupei Mondiale individual. Peste 200 medalii obţinute cu sportivi antrenaţi.
Au mai fost nominalizați la aceeași categorie: • ANDREEA ELENA PANȚUROIU, atletă triplusalt • ROBERT GLINȚĂ, înotător
# EDUCAȚIE:
Câștigătorul a fost OCTAVIAN DUMITRAȘCU, prof. Informatică Colegiul Dinicu Golescu Câmpulung - coordonator al cercului pedagogic de informatică Câmpulung Muscel.
Din 2013 până în prezent membru în Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Informatică. 2014,2015,2016 Leader Echipa Colegiului Național Dinicu Golescu la Turneul Internațional de Informatică Shumen. Din 2016 este profesor coordonator Lot Olimpic Informatică.
Au mai fost nominalizați la aceeași categorie: •    CRISTINA ȘERBĂNICĂ, conf. univ. dr. Universitatea Constantin Brâncoveanu • MIHAELA DIACONU, prof. univ. dr. Universitatea din Pitești, in 2016 a fost aleasă de catre Senatul UPIT în funcția de Președinte • CARMEN SECARĂ, conf. prof. univ. Universitatea din Pitești
# MEDIUL DE AFACERI
Câștigător a fost desemnat GHEORGHE BĂDESCU, director general NIDEC ROMÂNIA.
În acest an, ANA IMEP a devenit o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation. Grupul japonez NIDEC a finalizat preluarea ANA IMEP prin achizitionarea a 94.8% din acţiuni.
Au mai fost nominalizați la această categorie: • CASA DE VINURI ȘTEFĂNEȘTI • SANDU NICHITA - ARGCOMS SCM Curtea de Argeș
# CERCETARE:
Câștigătorul a fost Cristian Gentea - cercetator principal ICN Mioveni.
În ICN Pitești funcționează Laboratorul de Examinare Post-Iradiere. Datorită performanțelor, acesta face parte din Rețeaua de laboratoare HOTLAB în cadrul Programului Cadru 6 al Comisiei Europene. Activitatea laboratorului este coordonată de catre dl. Cristian Gentea. În acest an, sub coordonarea cercetătorului științific Cristian Gentea, la ICN Pitești au fost încheiate cu succes primele analize - diagnostic post iradiere a unor fascicule combustibile iradiate de la CNE Cernavodă în ICN - ceeea ce reprezintă o premieră în România.
Au mai fost nominalizați: • DANIELA DIACONU, cercetător RATEN ROMÂNIA - ICN • Dr. ing. CRĂIȘOR MAZILU, Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură PITEȘTI • dr. Marin Constantin, cercetător ICN Mioveni
# CULTURĂ:
Câștigător: IOANA GRIGORE, studentă la regie, U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale” din București.
Tânără, talentată, frumoasă, deșteaptă și un nume care a început deja să fie recunoscut în lumea artistică românească dar și internațională. Ioana Grigore are doar 22 de ani, este studentă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București, dar a regizat și produs deja, 10 scurt metraje și documentare. A câștigat până acum zeci de premii naționale și internaționale. 2016 a fost anul în care talentul tinerei piteștence a fost recunoscut și apreciat la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa. Ioana Grigore a primit, în luna aprilie a acestui an, premiul pentru “Cel mai bun documentar” la International Short Film Festival Istanbul, unul dintre cele mai respectate evenimente cinematografice de profil din Europa. În luna septembrie, cu același documentar, Ioana Grigore a primit premiul pentru “Cel mai bun montaj” în cadrul Festivalului de Film Documentar Românesc DocuArt, București.
Au mai fost nominalizați la această categorie: • ELENA STOICA, profesor, pictor coordonator al cercului de pictură "CULOARE și VIS", Corbeni • MĂDĂLIN SANDU, dirijor, compozitor, concert - maestru, violonist
# SĂNĂTATE:
Câștigător: FELIX SÂRBOIU, medic Spitalul Județean Argeș.
Din acest an, Spitalul Județean Argeș are un compartiment nou, un compartiment de chirurgie vasculară. Medicul Felix Sârboiu, specialist în chirurgie vasculară este cel care a pus bazele creării acestui compartiment. Bolnavii cu afecţiuni vasculare, în special arteriale periferice, din Argeş, nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a se trata.
Au mai fost nominalizați la această categorie: • SIMONA BARABANCIA ROMETE, medic Spitalul Județean Argeș • MONICA CHIRAN, director Centrul de Transfuzii Pitești
# ADMINISTRAȚIE:
Câștigător: AURELIAN GHEORGHE, șef de proiect pentru implementarea Proiectul european Managementul Integrat al Deșeurilor.
Un proiect al Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană în valoare de 59.000.000 lei, fără TVA., ce a fost finalizat în acest an. Obiectivul general al Proiectului a vizat dezvoltarea unui sistem de management integrat al deșeurilor în Argeș.
Au mai fost nominalizați la această categorie: • Locotenent-colonel ION ILIOIU, șef Compartiment Tehnic din cadrul Serviciului logistic ISU Argeș • ADINA ENESCU, medic, șefa secției de primiri urgențe Spitalul de Pediatrie Pitești.
# TURISM ȘI PROTECȚIA MEDIULUI:
Câștigător: FILOFTEIA PALLY, MUZEUL GOLEȘTI - pentru implementarea proiectului, cu finanțare europeană, privind restaurarea Ansamblului Medieval al Goleștilor.
Unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană realizat de Consiliul Județean Argeș, încheiat în iunie 2016, în termen, fără corecții și considerat un exemplu de bună practică la nivelul proiectelor realizate de administrații locale.
Conform proiectului se estimează că numărul de vizitatori ai Muzeului Golești va crește cu 30% în perioada următorilor 3 ani. Deja se estimează că numărul vizitatorilor din perioada ulterioară deschiderii Conacului pentru public este sensibil mai mare decât în perioada anilor anteriori.
Au mai fost nominalizați: • GABRIEL MOICEANU, director ADI Servsal • PARCUL DE DISTRACȚII ALEX - EMMA’S LAND
# SOCIAL:
Câștigător: FUNDAȚIA “MEREU APROAPE” - ANTENA 1.
Pentru faptul că în 2016 a ajutat doi copii din Argeș pentru a putea beneficia de ajutorul medical de care aveau nevoie urgent dar și o întreagă comunitate din Vlădești căreia i-a facilitate accesul la tehnologia de ultimă oră, prin revovarea și dotarea cu calculatoare a unei biblioteci deschise atât pentru copii cât și pentru adulți.
Au mai fost nominalizați: • ASOCIAȚIA “SFINȚII SPIRIDON ȘI IRINA” • EMISIUNEA “VISURI LA CHEIE” - PRO TV • DUMITRA SIMA - “SALVAȚI COPII”
# PROMOVAREA ARGEȘULUI:
Câștigător: REGIZORUL ȘERBAN MARINESCU pentru organizarea, în 2016, a Festivalului “Serile filmului românesc” la Lerești - prima ediție.
În acest an, la Lerești, a avut loc prima ediție a „Serilor Filmului Românesc”. Un eveniment cultural de succes care pe lângă faptul că s-a reușit atragerea unui numeros public și lista invitaților a fost pe măsură. La vizionări au participat nu numai musceleni, ci şi actori consacraţi, regizori cunoscuţi şi scenarişti. Lereştiul și județul Argeș câştigând, astfel, un plus de imagine. Pe 10 decembrie 2004, președintele României de atunci, Ion Iliescu, i-a conferit regizorului Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.
Au mai fost nominalizați: • ANSAMBLUL DORUL și coregraful Marin Ioniță • NORRIS MĂGEANU

În cadrul Galei de excelență “10 pentru Argeș” a fost acordat un premiu special și Corului “Ars Nova”, ca semn de apreciere pentru activitatea și valoare acestui extraordinar grup vocal, ce aduce plus valoare culturii argeșene dar și în memoria dirijorului Gheorghe Gomoiu, dispărut în acest an dintre noi.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea