Dr. Oetker a cumpărat brandul de patisserie congelată ”Morărița”

Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker, care deţine o fabrică în judeţul Argeş, a preluat brandul de patiserie congelată Morăriţa de la Panovia Prod, companie controlată de familia libaneză Halawani.
Astfel, potrivit zf.ro, grupul german semnează a treia tranzacţie pe plan local de la intrarea pe piaţă după ce anul trecut a cumpărat brandul de ingrediente pentru prăjituri Alex de la compania gălăţeană Alex&Comp şi firma Regal Corporation în 1998, atunci când a şi intrat pe piaţă.
Panovia este una dintre cele mai noi afaceri ale familiei Halawani şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 25 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, un profit de 2,4 milioane de lei şi 95 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Familia Halawani a răscumpărat în acest an furnizorul de legume congelate Frigorifer Tulcea de la Smithfield, cel mai mare jucător de pe piaţa de carne de porc din România. Panovia are o fabrică în Olteniţa, judeţul Călăraşi.

Dr. Oetker își va dubla, în curând, capacitatea

Dr. Oetker, cel mai mare jucător de pe piaţa aditivilor alimentari, a început déjà construirea  unei noi fabric  în comuna Valea Iaşului (judeţul Argeş), după ce a achiziţionat un teren de 14 hectare situat lângă actuala unitate de producţie. Investiţia ar putea depăşi 15 milioane de euro. Dr. Oetker a plătit 1,8 mil. euro pentru achizi¬ţio¬na¬rea terenului aflat în pro¬prie¬tatea primăriei Va-lea Iaşului, conform in¬for¬maţiilor furnizate de Nicolae Barbu, primarul comunei unde se află fa¬brica de aditivi alimentari a grupului german. Vor fi unități industriale pe o suprafață de 3,3 hectare.  Dr. Oetker își va dubla capacitatea, ceea ce înseamnă aproximativ 300 de locuri de muncă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea