Comuna Suseni este singura din județ care, încă, nu are un Cămin Cultural

Deși având o populație destul de numeroasă, de peste 3500 de locuitori, populație împărțită în 10 sate, comuna Suseni nu are, în momentul de față, niciun așezământ cultural, nicio clădire în care să se poată organiza astfel de evenimente.
Cu o istorie bogată în spate, atestată documentar în urmă cu peste 500 de ani, în 1505, la Suseni încă se fac cercetări istorice dar și arheologice. Pentru că aici – susțin unii istorici – s-ar fi dat  una din bătăliile de referință pentru istoria neamului românesc, și anume bătălia de la Rovine, în care Mircea cel Bătrân i-a zdrobit pe turcii lui Baiazid. Istoricii menționați mai sus  afirmă că dealurile Susenilor sunt, de fapt, rovinele care au și dat numele istoricei victorii.
Ei bine, până se mai lămuresc istoricii, trebuie menționat și faptul că aici, la Suseni, încă nu există un Cămin Cultural, nici o Casă de Cultură sau nicio formă de așezământ cultural, în care să se poată ține, spre exemplu, o dezbatere istorică privitoare la celebra bătălie dusă de Mircea. Drept pentru care primarul localității, Doru Radu (foto), a întocmit și depus un proiect amplu, cerând finanțare de la CNI (Compania Română de Investiții). Este vorba de o clădire multifuncțională, care va găzdui atât o sală de spectacole, cât și biblioteca comunei, un muzeu miniatural al satului, săli pentru învățarea, de către copii, a meșteșugurilor tradiționale și altele. Un proiect interesant, util, care merită susținut!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea