IPEE-ATI, ambasador al României în lume, încearcă să supraviețuiască pirateriei economice

# Liviu Nicolae, dir. comercial: ”Dorim, de la guvernanți, șanse egale și corectitudine… Producătorul român este cel care ține economia, cel care trudește să meargă treaba și plătește impozite” # Deși 2017 este, încă, în ceață, managerii IPEE ”încearcă” o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro

La a XXI-a ediție a INDAGRA, desfășurată la începutul lunii noiembrie a anului trecut, IPEE AMIRAL TRADING din Curtea de Argeș a prezentat, în premieră, un incubator pentru ouă de găină de mare capacitate (cca. 350 ouă). Produsul a suscitat imediat interes, atât pentru partenerii tradiționali de afaceri, cât și pentru firme din străinătate, firme care doresc să schimbe incubatoarele fabricate în zona Chinei, prea puțin fiabile, cu cele produse în Cetatea Basarabilor.

După experiența de la Indagra, trăită în noiembrie, directorul comercial al IPEE-ATI Curtea de Argeș, Liviu Nicolae, s-a întors la treabă cu planuri noi, cu idei noi.

”Ne-am propus, anul acesta, să intrăm pe piață cu două produse noi. Este vorba, în primul rând, de un granulator pentru furaje de păsări. Acesta va îmbunătăți modul în care păsările vor ingera mâncarea oferită, granulele incluzând și părțile de hrană pe care acestea au tendința să le evite. Granulatorul gândit de noi va fi produs în două tipuri, unul destinat fermelor, altul destinat gospodăriilor individuale. Un al doilea produs este tocătorul de sfeclă, destinat, în special, fermelor de creștere a porcilor. Sfecla este un produs foarte tare, foarte dur, pe care crescătorii încearcă să o toace cu alte mașini, nespecializate, care însă nu rezistă. Vom folosi scheletul tocătorului de varză, aflat în producție, la care vom adapta componente mai dure, mai rezistente.”
Un alt produs pe care specialiștii IPEE-ATI doresc să îl omologheze este incubatorul pentru ouă de mari dimensiuni. Este vorba de capacități de incubare, pentru un singur aparat, de 350-500 de ouă.
Pe partea de investiții, IPEE-ATI încearcă, și chiar reușește destul de bine, să țină pasul cu vremurile.
Liviu Nicolae: Investim, altfel nu se poate. Am cumpărat, anul trecut, o mașină de injecție Negri Bossi, de 130 tone-forță. Anul acesta, chiar la sfârșitul lunii ianuarie, așteptăm o a doua mașină Negri Bossi, tot de 130 tone-forță, însă de ultimă generație, cu un consum de energie mai redus. De asemenea, vom investi în spații de producție dar și de depozitare pe un alt flux. Dorim să mărim capacitatea fabricii, în general. Din punct de vedere al cifrei de afaceri, targetul este să depășim, cu câteva procente, pe cea din 2016. În 2015 aceasta a fost de 3,8 milioane de euro, iar în 2016 de 4 milioane de euro.
Vindem, în acest moment, în 45 de magazine. Dorim ca produsele noi, de anul acesta, să intre în toate magazinele Dedeman din țară. Urmărim, ca în fiecare an, să creștem exporturile, care, acum sunt de 10-15%. Vindem în Israel, Republica Moldova, Spania, Slovacia, Cehia, Polonia, Grecia, Bulgaria, Ungaria. Încercăm să intrăm în Franța, în Anglia, Țările Nord Africane.

Liviu Nicolae: ”Cele mai piratate produse sunt storcătorul de roșii, dar și ștecherul ceramic”

Liviu Nicolae: ”Avem, în continuare, probleme cu produsele copiate după produsele noastre. Au fost copiate, în totalitate, nu numai produsele, ci și ambalajele acestora, cele mai ”piratate” fiind storcătorul de roșii dar și ștecherul ceramic. S-a încercat același lucru și cu incubatoarele. Dorim, de la guvernanți, șanse egale și corectitudine, pentru că se simte o lejeritate în controlul firmelor cu capital străin, în controlul importurilor, față de gestionarea și încurajarea firmelor cu capital autohton. Nu ne deranjează că ne sunt copiate produsele. Noi, însă, plătim impozite diverse, ne chinuim să ținem două sute de angajați, cu dările de rigoare către stat. În acest timp, pe diverse containere, intră în țară produse piratate, făcute cu muncă la negru, cu acte vamale poate false, de o calitate jalnică, ce nu fac decât să ne strice nouă piața, iar cumpărătorilor să le arunce, pe nimic, banii din buzunare. Trebuie o corectitudine în toate, trebuie un echilibru. Producătorul român este cel care ține economia, cel care trudește să meargă treaba și plătește impozite.” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea