Val de schimbări la Serviciul Teritorial DNA Pitești

# Procurorul Laurențiu Palaghiea s-a reîntors la Parchetul Tribunalului Argeș

La începutul lunii noiembrie, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Argeș, Laurențiu Palaghiea a înaintat către DNA Pitești o cerere în care și-a solicitat încetarea activității la sediul Anticorupției și cerea revenirea pe o funcție de execuție în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pe la jumătatea lunii noiembrie, secția pentru procurori a CSM și-a dat avizul pentru reîntoarcerea acestuia. Procurorul Palaghiea a revenit în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș după o perioadă de mai bine de doi ani petrecuți la DNA Pitești.

Daniela Lupu rămâne pentru încă șase luni la conducerea insituției anticorupție

Săptămânile trecute, conducerea structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție a luat decizia de a îi prelungi delegarea procurorului-șef  Daniela Lupu în fruntea Serviciului Anticorupție din Pitești.  Astfel, ”doamna de fier” a justiției argeșene va mai rămâne pentru încă șase luni la conducerea uneia dintre cele mai de temut instituții.Magistratul vâlcean Daniela Lupu este  la conducerea DNA Pitești din anul 2013, după ce i-a luat locul procurorului Radu Sevastian, căruia îi expirase mandatul. Daniela Lupu a absolvit  Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, iar în anul 2000 a fost promovată ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. A mai  ocupat funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea, iar în 2008 a fost numită procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Vâlcea.

Procurorul Radu Sevastian se pensionează

Se pare că pentru sediul Anticorupției din Pitești, surprizele nu mai încetează să apară. Astfel, după plecarea subită a procurorului Palaghiea din cadrul instituției, unul dintre cei mai vechi magistrați ai instituției, și anume procurorul Radu Sevastian și-a înaintat cererea de pensionare ce a fost dezbătută în plenul Consiliului Superior al Magistraturii la jumătatea lunii trecute, urmând ca președintele Klaus Iohannis să accepte propunerea de eliberare din funcție a acestuia prin pensionare.

Șefa Parchetului Tribunalului Vâlcea - detașată până în iunie ca procuror la DNA Pitești

Deși se pare că în ultima vreme Serviciul Teritorial Pitești se confruntă cu un deficit acut de procurori, iată că începutul lui 2017 vine cu o surpriză - prin delegație - sosită de la vârful Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea până în luna iunie a acestui an. Carmen Vameșu, procurorul care sosește să întărească DNA Pitești, este de cinci ani la conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea  și este procuror de 28 de ani. Potrivit declarației de avere, Carmen Vameșu împreună cu soțul său dețin două terenuri și o vilă în municipiul Râmnicu-Vâlcea.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea