Consiliul Județean Argeș - o nouă rundă de negocieri pentru achiziționarea leagănului dinastiei Brătienilor din Ștefănești, la jumătate din prețul inițial

Chiar dacă au trecut mai bine de trei ani de când moștenitorii familiei Brătienilor așteaptă o decizie a Consiliului Județean Argeș dacă va achiziționa sau nu Vila Florica din Ștefănești, ofertată, în ultimă fază, la prețul de 1,7 milioane de euro, adică la jumătate din prețul dorit inițial de către actualii proprietari, vicepreședintele CJ din partea ALDE, Simona Brătulescu, a anunțat că urmează în curând să se reia discuțiile cu actualii proprietari ai Conacului Brătienilor.
Discuții pentru cumpărarea la jumătate din suma inițială de 3 milioane de euro, iar contractul de locațiune sau de comodat prin care Centrul de Cultură Brătianu își desfășoară la acest moment activitatea a fost prelungit cu încă un an, termen în care CJ Argeș trebuie să ia o decizie finală cu privire la cumpărarea clădirii de patrimoniu, ori actualii proprietari vor putea scoate la vânzare clădirea pe piața liberă de unde au primit și mai multe oferte, inclusiv din partea unor oameni de afaceri din județul nostru, precum patronul cunoscutei firme de transport Chevrolet CC, Cătălin Ciobanu.
„După cum se ştie, am făcut demersuri şi la Guvern, pentru că nu avem banii necesari. Acum sunt noi parlamentari, vom relua demersurile. Vila Florica este importantă pentru noi şi nu vom renunţa”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Simona Brătulescu. De asemenea, la acest moment, Ministerul Culturii nu și-a dat încă un aviz favorabil pentru achiziționarea clădirii monument-istoric.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea