Primarul Cornel Ionică dorește urgentarea introducerii taxei de habitat în Pitești

Dat fiind faptul că în municipiul Pitești sunt probleme în ceea ce privește colectarea gunoiului menajer, administrația locală dorește introducerea taxei de habitat, care nu va mai putea fi evitată de către cei ce au refuzat să achite taxa de salubritate sau de gunoi. Pe lângă acest aspect, recent au intrat în vigoare noi reglementări la nivel european care vor supune la plată firmelor de salubritate suma de 80 de lei/tonă.

Noua taxă va fi percepută tuturor cetățenilor, nu doar celor care aveau încheiate contracte cu firmele de salubritate. Odată cu introducerea acestei taxe va scădea tariful pentru fiecare dintre piteșteni pentru că ar intra la plată toată lumea, inclusiv contribuabilii care beneficiază de acest serviciu și nu plătesc.
”Uniunea Europeană face cu noi ce n-au fost ei în stare să facă. Nici ei nu reciclează 50% din gunoi, noi suntem undeva la un procent de 12-14%. Va trebui să introducem taxa de habitat și ne vom deplasa la Galați să vedem cum a fost implementată.  Apoi vom putea avea dotări pentru a realiza un procent de reciclare cât mai mare”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Cornel Ionică.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea