Deputatul Ion Burnei, unul dintre cei mai activi parlamentari din Argeş

# Ion Burnei: Mi se pare normal ca oamenii care nu se prezintă la vot să plătească o sumă modică la primăriile de care aparţin. Deputatul Ion Burnei este unul dintre cei mai longevivi  parlamentari din Argeş, aflându-se în momentul de faţă la al treilea mandat din partea PSD. Ion Burnei se poate lăuda cu un portofoliu bogat în activitatea  de parlamentar, având o mulţime de propuneri legislative iniţiate. Mai pe româneşte, nu face parte din acei parlamentari care nu ştiu ce caută la Parlament.
# În momentul de faţă actuala coaliţie se află pe punctul de destrămare. Din punctul dumneavoastră de vedere aţi fi de acord ca USL să facă alianţă cu UDMR?
- În politică sistemul de alianţe este de genul ,,niciodată să nu spui niciodată" deoarece  când obiectivele pe care le urmăreşti sunt primordiale şi negociabile atunci sigur că se poate face o alianţă. Noi am mai fost în alianţă cu UDMR şi nu ne-au cerut lucruri imposibile, sau până la urmă ştiţi şi dumneavostră cum e, omul cere, dar oferi până unde consideri  că este normal şi benefic pentru toată lumea. Pe vremea când am fost în alianţă au fost negocieri care nu au deranjat nici unitatea naţională nici spiritul naţional.
# Sunteţi preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Argeş. Ce ne puteţi spune de situaţia actuală a farmaciilor?
- Pot să vă spun că lucrurile merg din rău în mai rău. Datoriile pe programele de sănătate pentru oncologie şi diabet ale caselor de sănătate pentru toate farmaciile au depăşit 300 de zile în condiţiile în care prescripţiile pentru oncologie şi diabet sunt destul de mari din punct de vedere valoric, iar în aceste condiţii se vor bloca multe farmacii. O parte din ele o să dispară. Am fost săptămâna trecută pe jos până la un magazin şi am trecut pe lângă o farmacie care avea un afiş pe geamul de la uşă unde scria ,,nu am primit banii de la Casa de Sănătate de 290 de zile". Vă daţi seama în ce situţie este acea farmacie.
# Sunteţi la al treilea mandat de parlamentar. Puteţi să ne spuneţi un lucru de care sunteţi mândru că l-aţi făcut şi unul de care nu sunteţi mândru?
- Nu pot să spun că sunt lucruri de care nu sunt mândru că le-am făcut, nu-mi pare rău de nimic. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult, pe cât mi-am propus. Pot să spun însă că am multe proiecte la care am fost iniţiator şi pe care le-am susţinut. Aş putea să dau exemplu şi relaţiile cu Consiliul Judeţean unde am sprijinit multe proiecte pentru a aduce bani în judeţ pentru dezvoltarea anumitor zone.
# Dumneavoastră şi domnul senator Şerban Valeca aţi iniţiat un proiect ca votul să fie obligatoriu. Ce mai prevede acest proiect?
- Acest proiect prevede ca votul să fie obligatoriu, ca atunci când eşti de acord sau nu cu un lucru să poţi să-ţi asumi responsabilitatea, fiecare om să aibă o contribuţie. Mi se pare normal ca oamenii care nu se prezintă la vot să plătească o sumă modică la primăriile de care aparţin, cum se procedează şi în Belgia, Grecia şi alte ţări, că vrem toţi să avem iluminat, să avem jandarmi pe stradă etc.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea