Bătaie de joc, la fel ca și în anii trecuți! Mai sunt 80 de zile până la vacanța mare... și la Consiliul Județean Argeș încă se mai licitează pentru ”mărul în școală”!

Bătaie, totală, de joc privitoare la programul ”Lapte-corn-măr”, în județul Argeș și, probabil, în întreaga țară. O chestie numită ”corn”, de fapt,  o simplă bucată de pâine, este, zilnic, servită elevilor din Argeș. Alături, un triunghi de lapte. Mărul... nu există. Și, cel mai probabil, nu va exista nici anul acesta, din motive de procedură. Pentru că așa se numește, în Argeș, incompetența guvernanților.

Anul trecut, din ”grija” șefilor Consiliului Județean, mărul nu a mai ajuns în școlile din Argeș

Așa cum am mai scris, anul trecut, mărul a reușit, în mod total, să înfrângă în cadrul programului, într-o   brambureală incredibilă. Licitație, contestație, etc., până aproape de închiderea cusurilor… Licitația a fost atribuită în 03.06.2016, anunțul de atribuire a fost publicat în data de 07.06.2016. Atenție!!! Pentru anul școlar 2015-2016!!! Merele nu au mai fost văzute însă de nimeni.
Anul acesta, autoritățile nu au mai așteptat să pice merele… mălăiețe în curtea lor, și au început, ceva mai din timp, procedurile legale. Așa că, pe portalul electronic, încă de anul trecut, în ofertare: ”Furnizarea şi distribuirea de mere în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe  în şcoli elevilor din clasele pregătitoare, clasele I-VIII din învăţământul de stat, şi privat autorizat/acreditat şi preşcolarii din grădiniţele de stat autorizate/acreditate cu program normal de 4 ore din judeţul Argeş, în anul şcolar 2016 -2017.” Data limită pentru depunerea ofertelor era 14 decembrie a.c., iar data limită pentru evaluarea acestora,  6 ianuarie 2017. Sigur, asta nu înseamnă că elevii vor beneficia, de la începutul anului, de merele promise. Numărul estimativ de elevi din clasele pregătitoare, clasele I-VIII şi preşcolari din învăţământul de stat, privat autorizat /acreditat şi, respectiv, confesional, din judeţulARGEŞ, în anul şcolar 2016-2017 este de: 59.386 elevi şi preşcolari. Fiecare elev, preşcolar va primi câte un măr zilnic, pentru o perioadă de maxim 88 de zile de şcolarizare.

Maxim 88 de mere pentru fiecare copil. Doar că... mai sunt 80 de zile de școală, iar programul este, încă, pe SEAP

Săptămâna trecută, toată lumea aștepta merele în școală, calculând că s-a intrat deja sub pragul celor 88 de zile de distribuire pentru alimentul cu pricina. Doar că, un oficial al ”Casei Albe” ne explică faptul că nu este gata procedura, așa încât mai durează ceva până vin și merele.
În Caietul de Sarcini inițial, cantitatea totală de mere pentru anul şcolar şi preşcolar 2016-2017 este de 5.225.968 bucăţi. Acesta are anexată lista cu beneficiarii, precum şi nominalizarea pe judeţul Argeş a locaţiilor de distribuţie, întocmită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Limita valorii zilnice este de 0,33 lei/produs/copil/zi, fără TVA.
Valoarea estimată a contractului fără TVA: 1,724,569.44 RON
Dumitru Tudodoiu, inspector școlar general, ISJ Argeș: ”Nu știu nimic, în acest moment, cu privire la distribuția merelor în școli, în cadrul programului. Încă nu am privit nimic oficial, nicio informare. După cum știți, programul se derulează prin intermediul Consiliului Județean...”
Și toate ”minunile” cu pricina se întâmplă fix în perioada în care Institutul de la Mărăcineni respiră din ce în ce mai greu, fiind scos, pe bucăți, la mezat, din cauza datoriilor  uriașe. Probabil din cauza lipsei pieței de desfacere, probabil din cauza concurenței îndârjite cauzate de importurile de mere crescute cu chimicale în livezile vecinilor...

Așteptând, răbdători, apariția mărului în școală, copiii ar trebui să învețe o melodie pe care părinții lor o cântau, odată, în altă eră: ”Mulțumim, din inimă, partidului!...”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea