Argeșeanul Daniel Constantin anunță că programul ”Rabla” va continua și anul acesta

# Anul acesta, programul rabla va începe cel mai târziu la finalul lunii aprilie

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Daniel Constantin, a anunţat că programul de casare al rablelor în schimbul unor tichete cu valoare fixă utilizabile la achiziţia unei maşini noi va avea o nouă ediţie şi în acest an. 
Acesta a spus că  se va căuta o nouă formă de finanțare după eliminarea timbrului de mediu, însă nu se va introduce o nouă taxă, iar cetățenii nu vor plăti în plus.
Ministrul a declarat că anul acesta programul rabla va începe mai devreme, cel mai târziu la finalul lunii aprilie, și suma alocată va fi mai mare ca anul trecut. În ceea ce privește finanțarea, Daniel Constantin susţine că, pentru finanţarea achiziţiei de maşini noi, forul competent, Administraţia Fondului de Mediu (AFM) are la dispoziţie două miliarde de lei rămaşi neutilizaţi în anii trecuţi şi încă un miliard rezultat din certificate de emisii de CO2. Totodată este bine de ştiut că România este singura ţară din Uniunea Europeană în care un astfel de program s-a derulat pe o perioadă atât de lungă.
Început în 2005, fără o motivaţie clară pentru că vânzările de maşini noi se aflau pe un puternic trend ascendent, acesta a continuat, an de an, ajungând în 2017 la a 13-a ediţie. Majoritatea statelor europene care au avut programe similare le-au folosit doar pe termen scurt, după criza din 2007, pentru a da un imbold comerţului cu maşini noi şi industriei auto. Oficialii altor state europene consideră că, pe termen lung, utilitatea unor astfel de programe dispare rămânând doar distorsiunile induse în piaţă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea