ANAF a anulat licitația pentru apartamentele ICDP Mărăcineni

Peste 30 de locuinte aflate în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni (ICDP) au fost scoase la licitație de catre ANAF Argeș, în data de 23 ianuarie. Imobilele urmau să fie valorificate pe data 8 februarie, spre disperarea ocupanților apartamentelor cu pricina, care, în mijlocul iernii, se puteau trezi lăsați în stradă de procedura declanșată.
Din cauza datoriilor de 2,5 milioane de lei pe care ICDP le are la bugetul de stat, acestia riscau să rămână fără un acoperiș deasupra capului în cel mai scurt timp posibil, deși unii dintre aceștia achitaseră sume serioase pentru achiziționarea imobilelor, ca să nu mai vorbim de investițiile personale efectuate (termopane, centrale, uși, instalații electrice, termice, sanitare etc.).
Un acord de eşalonare a plăţilor restante pe o durată de 5 ani a fost negciat între ANAF și conducerea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, documentul rezolvând problema celor aproximativ 100 de persoane care erau pe cale să fie scose în stradă.
Conducerea Iinstitutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni (ICDP), ministrul Cercetării, preşedintele Academiei de Stiinte Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS), prefectul judeţului şi directorul Direcţiei de Finanţe Publice Argeş s-au întâlnit, în urmă cu o săptămână, şi au discutat despre situaţia celor din Mărăcineini care riscau să fie scoși în stradă, în plină iarnă, din cauza unor datorii, iar la final s-a convenit semnarea unui acord între Institut şi ANAF.
Valoarea creanţelor pe care Institutul pomicol de la Mărăcineni le are de achitat către ANAF se ridică la aproximativ 3 milioane de lei şi reprezintă taxe şi impozite neplătite din 2012 până în prezent.
„În perioada următoare se va face un dosar de eşalonare a întregii sume restante de 2 790 259 de lei care cuprinde debitul şi dobânzile de întârziere. Acest dosar va fi înaintat spre avizare la Direcţia de Finanţe, care până în data de 3 februarie va rezolva acest aspect”, a spus, atunci, Cristian Soare, prefectul județului Argeș.

Finanțele Publice Argeș au anunțat, vineri, anularea licitației

Într-adevăr, vineri, 3 februarie, Finanțele Publice Argeș au anunțat anularea licitației, conform asigurărilor emise anterior. În anunțul emis, autoritățile județene anunță că licitația cu pricina a fost anulată din cauza hotărârilor judecătorești depuse, între timp, la dosarul de executare silită.
Indiferent care este motivul anulării procedurilor, important este că oamenii care locuiesc în imobilele vizate, pot sta liniștiți, cel puțin pentru moment.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea