Comuna Slobozia a fost gazda celei mai importante conferinţe pentru fermieri. Vedetele dezbaterii: TOMATELE

Comuna Slobozia, unul dintre punctele importante pe harta agricolă a zonei de sud a județului, a fost gazda unei conferinţe pe teme dedicate fermierilor. Reuniunea a adus la aceeaşi masă factori decizionali, primari dar mai ales fermieri.
Slobozia are 750 de fermieri, conform directorului APIA, Nicolae Stroescu, ceea ce situează comuna argeşeană printre cele mai importante zone agricole din regiunea Muntenia. De aceea, primarii reprezentanţii prefecturii, ai APIA şi ai mediului privat au participat la o dezbatere pe teme arzătoare pentru cei care desfăşoară, încă, poate cea mai nobilă muncă: cea a pământului. Cu această ocazie au fost aduse în prim plan şi noi programe dedicate fermierilor, aşa cum este programul de susţinere tomate.  Producătorii agricoli din România vor putea primi ajutoare anuale de pana la 3.000 de euro pentru a cultiva roşii în spaţii protejate - sere, solarii - , prin noul Program Sustinere Tomate, în valoare totală de 40 de milioane de euro în anul 2017, aprobat, vineri, de Guvern. Fermierii care au participat s-au arătat interesaţi de acest proiect.

Petre Funie, primarul comunei Slobozia:  ”Un astfel de eveniment trebuia să se petreacă la Slobozia, ţinând cont de faptul că suntem reprezentativi pentru agricultura judeţului Argeş”

De asemenea şi primarii din Rociu, Recea, Negraşi, Mozăceni şi Popeşti au considerat acest proiect unul mai mult decât binevenit. Primarul comunei Rociu, Aurel Bălășoiu, a readus în discuţie o temă arzătoare pentru sudul judeţului, prea puţin ajutor oferit de autorităţi zonei agricole, în comparaţie cu zonele de nord, montane care beneficiază de subvenţii fără a fi zone agricole. Gazda evenimentului, primarul Petre Funie a subliniat importanţa unor astfel de dezbateri: „Este o premieră pentru comuna noastră găzduirea unui astfel de eveniment, care trebuia să se petreacă la Slobozia, ţinând cont de faptul că suntem reprezentativi pentru agricultura judeţului Argeş. Le mulţumesc colegilor primari care au participat şi care au ridicat probleme reale la care cu toţii încercăm să găsim soluţii. Să nu uităm că din holdele pământului nostru mâncăm cea mai albă pâine!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea